theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nominaties boeken NS Publieksprijs 2008 bekend

08-09-2008 - De boodschapper en de Koran van Kader Abdolah, De overgave van Arthur Japin, Eindeloos bewustzijn van Pim van Lommel, Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd, Blauw water
van Simone van der Vlugt en Het recht op terugkeer van Leon de Winter zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs 2008.

Dat is zondag 07 september bekendgemaakt tijdens Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen. Opvallend is de diversiteit aan genres. Literaire werken, een thriller, een populair-wetenschappelijke bestseller en een autobiografisch relaas strijden met elkaar om de eretitel Boek van het jaar 2008.

Het publiek kan vanaf nu stemmen tot en met donderdag 23 oktober. Op dinsdag 28 oktober wordt het winnende boek bekendgemaakt.

De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken zijn gekozen uit de bestverkochte titels van het afgelopen jaar. Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze uit boeken die verschenen in de periode juni 2007 tot juni 2008.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar kan stemmen op een van de zes genomineerde titels of op een zelf gekozen, oorspronkelijk Nederlandstalig boek. Het winnende boek krijgt de eretitel Boek van het jaar 2008.

De auteur van het winnende boek ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een 1ste klas Jaarabonnement van NS ter waarde van € 5.349,-. Vorig jaar won het boek Het zijn net mensen van Joris Luyendijk. Geert Mak en Hella S. Haasse wonnen de prijs twee keer.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Literaire evenementen 2009
» Arthur Japin winnaar NS Publieksprijs 2008
» Esther Verhoef winnaar NS Publieksprijs 2011

Evenement - geweest:
» Boekenfestival Manuscripta 2008

Person(en)
» Arthur Japin
» Joris Luyendijk
» Geert Mak
» Hella Haasse

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nominaties boeken NS Publieksprijs 2008 bekend lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap