theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

IPA Freedom to Publish Prize 2008

05-09-2008 - Donderdag 18 september wordt de 2008 IPA Freedom to Publish Prize uitgereikt aan de Turkse uitgever en journalist Ragip Zarakolu in de Portugese Synagoge in Amsterdam.

Zarakolu ontvangt deze internationale prijs voor zijn uitzonderlijke moed in de verdediging van het vrije woord, door het uitgeven van publicaties die de Turkse overheid als controversieel als beschouwt.

De prijsuitreiking vindt plaats aan de vooravond van het internationale symposium over Neo-Censuur dat door Amsterdam Wereldboekenstad wordt georganiseerd, met medewerking van Index on Censorship, PEN Nederland en Amnesty International.

Tijdens de avond zal de Noorse uitgever William Nygaard (uitgever van Salman Rushdie) spreken over de vrijheid van meningsuiting. Het is zijn eerste publieke optreden sinds lange tijd.

De in 2005 in het leven geroepen IPA Freedom to Publish Prize wordt jaarlijks uitgeloofd aan een persoon, een organisatie of een instelling die - waar dan ook ter wereld - een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verdediging en/of bevordering van de vrijheid van publicatie.

De winnaar ontvangt een geldprijs van 5000 Zwitserse Francs (ca. € 3.000 of USD 4.000). De International Publishers’ Association (IPA) is een mondiale non gouvernementele organisatie die alle facetten van het uitgeven van boeken en journalistieke publicaties over de hele wereld vertegenwoordigt. Op dit moment zijn 65 verenigingen uit 53 landen lid.
Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Amsterdam Wereldboekenstad
» Literaire evenementen 2009

Evenement - geweest:
» Neocensuur: Threats to the Open Book

Person(en)
» Ragip Zarakolu

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


IPA Freedom to Publish Prize 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap