theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Afsluiting Parade 2008

18-08-2008 - In Rotterdam werd op 13 juni het startsein gegeven van Parade 2008. Meer dan twee maanden lang trok het rondreizend theaterfestival door Nederland langs de vier grootste steden van Nederland. Vannacht werd de tournee afgesloten in Amsterdam.

In totaal verwelkomde de Parade 250.000 bezoekers, hetzelfde aantal als vorig jaar. In Amsterdam bezochten 115.00 mensen het festival, dat is 7.000 minder dan de organisatie had gehoopt. Met de hakken over de sloot heeft de Parade haar doelstellingen bereikt.

Vannacht heeft de Parade haar tournee afgesloten met een groots Gala. Honderden genodigden, artiesten en bezoekers hebben genoten van een prachtige avond vol hoogtepunten van afgelopen seizoen. Naast tientallen optredens werd ook De Mus uitgereikt, de prijs voor de beste Paradevoorstelling 2008.

De Mus 2008 is met volle overtuiging gewonnen door ‘Shot’, de voorstelling van anoukvandijk dc. Uit het juryrapport: 'Door de fysieke interactie tussen spelers en publiek en het enorme hoge tempo van deze enerverende voorstelling krijgt het publiek geen seconde de tijd om af te dwalen naar andere gedachten. Het voor het publiek herkenbare aantrekken en afstoten van de spelers onderling, maakt dat de toeschouwer zich niet alleen fysiek maar ook gevoelsmatig dicht bij de spelers voelt. Zelden is er op de Parade een voorstelling geweest die voor de toeschouwer zo’n confronterende werking had op allerlei vlakken'.

Niet alleen het weer was een veelbesproken onderwerp, ook voorstellingen zijn veelvuldig in het nieuws verschenen. Ontroerende, trotse, gedurfde en pittige ideeën werden dit jaar aan de bezoekers gepresenteerd. De verandering van de artistieke leiding vorig jaar, waarin Terts Brinkhoff de leiding overdroeg aan Nicole van Vessum, was duidelijk terug te zien in het programma. Parade brengt vermaak op talloze manieren; het kan mensen laten lachen, maar het kan bezoekers ook aan het denken zetten en ze humor op een andere manier laten ervaren.

Plannen voor volgend jaar worden al gemaakt, dan slaat de Parade hoogstwaarschijnlijk in Utrecht weer voor 17 dagen haar tenten op, net als dit jaar. Eind september staat Berlijn op de agenda, waar de Boulevard of Broken Dreams voor het eerst tien dagen staat. Parade heeft in december 2008 ook een wintervariant, de Winterparade in de magistrale Gashouder in Amsterdam.
Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Theaterfestival de Parade dit jaar extra lang
» Cor Bakker en Brigitte Kaandorp voor één dag op De Parade
» Paradeavontuur met TU Delft
» Opening Parade 2008
» Parade vertrekt naar Den Haag
» Parade 17 dagen in Amsterdam

Interviews
» Vier vragen aan: Nicole van Vessum (De Parade)

Evenement - geweest:
» De Parade 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Afsluiting Parade 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap