theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Parade 17 dagen in Amsterdam

Theaterfestival slaat haar tenten op in het M.L. Kingpark

28-07-2008 - Vanaf vrijdag 1 augustus staat de Parade zeventien dagen aan de Amstel. Amsterdam is de laatste stad die de Parade bezoekt deze zomer, na Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De komende week worden de tenten van de Parade opgebouwd in het Martin Luther Kingpark.

Amsterdam kan nu 17 dagen genieten van 50 verschillende theater-, muziek- en dans-, en filmvoorstellingen, een uitgebreide Kinderparade en iedere avond live muziek. In Amsterdam zijn, net zoals in Utrecht, in de weekenden diverse (kinder)voorstellingen geschikt voor doven, slechthorenden en anderstaligen. Ook staat er bij een aantal bands een muziektolk.

Een kleine greep uit de 50 voorstellingen die te zien zijn in Amsterdam; ‘Scania!’, waarin Ricky Koole, Frank Lammers en Bob Fosko samen truckersliederen zingen, Orkater speelt ‘Koud Meisje’ (reprise) en The Sadists staat op de planken met de succesvolle voorstelling ‘Alabama Chrome’, welke onderdeel is van het Nieuwkomersproject van Orkater. Remco Vrijdag en Micha Molthoff hebben samen de voorstelling ‘Transformers’ gemaakt over de warzone van Kamp Nederland, Dick van der Toorn speelt Anton Heyboer in ‘Groeten uit den Ilp’.

Marcus Azzini regisseert de Paradevoorstelling ‘DEPRESSIE’ en ‘Tucht’ van Carver Special Edition, winnaar van de Mus 2007 gaat in reprise. Servaes Nelissen maakte de voorstelling ‘Dollywood’, Suver Nuver speelt ‘Zum Wohl’ en Marjan Luif en Marcel Musters staan samen in de tent met ‘An en Ergün’s samenzang’. Ook ‘Shot’ van anoukvandijk dc, ‘Zie hier: de mens!’ door Karina Kroft en de theater talkshow ‘De Brakke Zondag’ staan in Amsterdam.

Dit jaar is de Parade een samenwerking gestart met Earth Water, een organisatie die haar nettowinst die ze realiseert met de verkoop van literpakken water, afdraagt aan het waterfonds van de UNHCR en deze vervolgens direct investeert in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Op de Parade wordt nu voor een toiletbezoek een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het ingezamelde geld komt ten goede aan een waterproject in Afrika. De Parade verwacht € 25.000 te kunnen doneren aan het eind van de Paradetournee.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Paradeavontuur met TU Delft
» Opening Parade 2008
» Parade vertrekt naar Den Haag
» Cor Bakker en Brigitte Kaandorp voor één dag op De Parade
» Afsluiting Parade 2008
» Theaterfestival de Parade dit jaar extra lang

Interviews
» Vier vragen aan: Nicole van Vessum (De Parade)

Evenement - geweest:
» De Parade 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Parade 17 dagen in Amsterdam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap