theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Regen en onrust op Rockit

28-07-2008 - Dance festival Rockit Open Air beleefde zaterdag 26 juli zijn vierde editie. Bleef het drie jaar achter elkaar droog, deze keer waren de watergoden het festival minder goed gezind. Dat betekende even flink aanpoten voor de organisatie en die was niet geheel voorbereid op het noodweer.

In de vroege middag is het nog prima weer en nestelen veel bezoekers zich met kleedjes op de diverse grasveldjes. Maar de drukkende hitte voorspelt niet veel goeds en het is dan ook wachten op het voorspelde onweer. Bezoekers die rond 12 uur aankomen, hebben geen problemen met de entree. In de uren erna verandert de entree echter in een chaos. Er worden bijna 15.000 mensen verwacht en de vijf toegangspoorten blijken niet voldoende om de stroom mensen aan te kunnen. Wachttijden van meer dan 2 uur (!) zijn het gevolg.

Rond half vijf barst de hemel open, wat tot een gezellige toestroom leidt in de tenten van Static en 365 Live! 2000 and One & Bart Skils en Lee Burridge zorgen voor spetterende sets in die tenten en houden de spirit erin. Maar wederom vergaloppeert de organisatie zich met de voorzorgsmaatregelen. Want veel mensen gaan op zoek naar poncho’s, maar die worden niet gratis uitgedeeld, maar zijn te koop voor 1 munt (2,30 euro!) bij de drankstands. Als organisatie van zo’n groot evenement moet het toch mogelijk zijn om met het voorspelde noodweer enkele duizenden poncho’s uit te delen? Zeker gezien de toegangsprijs van 40 euro.

Progressive
Dus blijven we binnen in de 365 Live! tent met een aantal UK progressive helden op het affiche om van te smullen. Steve ‘Dark Drums’ Lawler zorgt daar in de vroege avond voor wat diepte in de muziek. Heerlijke, donkere progressive. Jammer alleen van de commerciële projectieschermen voorin de tent, waar (en daar kun je op wachten natuurlijk) de meest schunnige teksten voorbij komen.

Helaas is de regen blijkbaar voor een aantal bezoekers reden om de security te pesten of om andere bezoekers lastig te vallen. Vechtpartijen zijn het gevolg en nadat we op de hoogte worden gesteld van het weeralarm, besluiten we voortijdig af te druipen. Om half 10 gaat dat weeralarm in en wordt het publiek aangeraden om het terrein te verlaten. Een zeer wijs en verstandig besluit. Helaas viel deze editie van Rockit Open Air in het water. Op enkele belangrijke punten heeft de organisatie nog flink wat te verbeteren. Volgend jaar een herkansing...


Door onze redactie

Zie ook:

Person(en)
» Bart Skils
» 2000 and one

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Regen en onrust op Rockit lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap