theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview Zwarte Cross 2008

28-07-2008 - Muziek, theater, motorcross, humor, stunts, feest en nog veel meer spektakel in de Achterhoek. Dat is de Zwarte Cross dat dit jaar zijn 12e editie beleefde. TheAgenda ging op de zaterdag een kijkje nemen in Lichtenvoorde.

Na een wandeling van ruim een kwartier in de bloedhete zon kwamen we aan op het Festivalterrein. Nadat we Den heiligen Swarten Crossch Bijbel ontvangen hadden en een persmap, vleiden we ons neer in de perstent.

Enkele feiten uit de persmap:

Grootte festivalterrein: 70 ha
20 km bouwhekken
12 podia exclusief podia met DJ's, zangers, theaterartiesten en 3 omroeppodia
90 tenten
1.237 deelnemers
Meer dan 100 bands en stuntmannen

Enkele geboden uit de Tien Geboden van Den heiligen Swarten Crossch Bijbel :

Gij zult niet wildplassen, anders zal uw smoezelige lid krullen in het hellevuur

Gij zult niet met modder gooien. Zowel letterlijk als figuurlijk

Gij zult uw bier opdrinken tot en met de laatste druppel.

En gedronken dat er werd! Vooral na onze ontmoeting met twee Achterhoekers, Cas Ekelhof en Teun Weerink. Bier halen betekent terugkomen met treetjes bier gevuld met flesjes Flügel die binnen no time op waren. Relaxed zitten in het gras met bier en luisteren naar Moke en Beef, om je heen kijkend naar kermisattracties, ronkende motors, stunts en vooral veel ontblote lichamen.

Een stunt die we gezien hebben was de levende kanonskogel. Die schoot een persoon ( de Amerikaan David Smith ) 60 meter ver en 30 meter de lucht in. Bij de motorcross was het een drukte van jewelste, binnen 10 minuten zaten we onder de modder van de voorbijcrossende motoren én van het bier. En het publiek genoot...

Tijdens het optreden van 'de Motorband' was het opvallend druk bij de hoofpodium. Bij Moke en Beef kon je nog met de door 3FM uitgedeelde matjes, vlak bij het podium zitten. Muziek is niet de hoofdmoot maar onderdeel van het festival, maar "de Motorband" zijn natuurlijk de Local Heroes en zingen ook onder andere over de Zwarte Cross.

Afgezien van een fikse regenbui met bliksem, waarin het gehele festivalterrein in een modderpoel veranderde, mocht dat de pret niet drukken en was het een geslaagde dagje muziek, theater, motorcross, humor, stunts en feest.


Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Geslaagde 1 april grap Zwarte Cross

Interviews
» Vier vragen aan: Hendrik-Jan Lovink (De Zwarte Cross)

Evenement - geweest:
» Zwarte Cross Festival 2008

Groep(en)
» Moke
» Beef

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview Zwarte Cross 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap