theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Roffest 2008

23-07-2008 - De tijd dat hiphop feesten alleen in underground tenten werd georganiseerd lijkt definitief voorbij. In Utrecht werd er een hiphop festival georganiseerd met alleen maar Nederlandse artiesten. TheAgenda was erbij en maakt de balans op.

Het festival werd gehouden op het terrein van the Paperdome. De organisatie had het goed voor elkaar door een bus te regelen vanaf het Centraal Station. Goed bezig!
Bij aankomst rond 14.30 hebben we net "Diggy Dex" op het mainstage gemist. Dat geeft ons mooi de tijd om het terrein te checken. Wat we zien is een groot terrein waar alle hiphop elementen vertegenwoordigd zijn: rap, DJ, graffiti en breakdance. Helaas is het alles behalve druk en het weer werkt ook niet mee: het is druilerig en het lijkt nog wat vroeg voor een goed feest.

De eerste act die we zien is het Nijmeegse "Overtref". De rapper geeft een goede show weg waarbij de goede teksten opvallen. Het geluid bevalt prima, op het podium lijken ze er minder tevreden over. De volgende act is de 'Keynote Speakers' op het hoofdpodium. Hoewel deze act mij op CD nooit kan boeien weet de groep live wel te overtuigen. De groep geeft een zeer strakke show weg. Ook complimenten hier aan de geluidsman: zelden was het geluid bij hiphop shows zo goed.

Dan is het alweer tijd voor "Manu". Het weer is inmiddels opgeklaard maar het is nog steeds niet echt druk op het festival. Daardoor komt het optreden van Manu niet echt over. Als je om 16.00 met 25 man naar Manu staat te kijken is het toch een ander verhaal als je 's avonds in een volle 013 naar een show van de beste man kijkt.

We laten de mainstage voor wat het is en we gaan naar de breakdance battles kijken. Verdeeld over meerdere rondes laten verschillende crews hun skills zien waarbij een jury bepaalt wie er wint. Het gaat er hard aan toe en de vette moves vliegen om je oren. De winnende crew pakt 600 euro en mag terugkijken op een vette show.

We beginnen inmiddels honger te krijgen en daar schiet de organisatie te kort. Er zijn broodjes en wraps te halen: deze smaken prima maar het is te weinig om je honger goed te stillen. De volgende keer zou een ouderwetse friettent niet misstaan.

Dan is het de beurt aan La Melodia. Producer I.N.T. En rapper Melodee geven een prima show weg. Wel beginnen de herhalingen in de refreinen een beetje voorspelbaar te worden. Al met al een goede show. Daarna is de beurt aan Tim Beumers. De tijd van harde battle tracks lijkt nu definitief voorbij want "Tim" geeft vooral rustige tracks weg.

Dan is het weer de beurt aan het weer: het begint keihard te regenen en we blijven binnen zitten in de breakdance tent. Daardoor missen we het optreden van "GMB". Naar het schijnt was het optreden erg goed maar pin ons er niet op vast!

Het is inmiddels donker en het begint eindelijk druk te worden. Blaxtar is de volgende act op de mainstage. De show van Blax is erg solide en een van de beste shows die ik van Blax heb gezien. Ook is de volledige Randamie familie aanwezig: O-Dog, Dinopha en Typhoon geven allemaal acte de presence.

De laatste hoofdact is Sticks & Rico. De mannen zijn live altijd de moeite waard. We horen oud Opgezwolle materiaal maar ook nieuwe tracks die we nog niet eerder horen. Ook komt Typhoon nog langs voor een track.

Dan is het feest na 10 uur hiphop voorbij. Een erg geslaagd feestje. De volgende keer meer publiek en beter weer graag!

Door Quirijn Foeken

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Roffest

Locatie(s):
» De Paperdome

Person(en)
» Tim
» Blaxtar
» Typhoon
» Overtref
» Manu

Groep(en)
» La Melodia
» Opgezwolle
» Sticks & Rico
» Keynote Speakerz

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Roffest 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap