theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Rookverbod: relatief rustige eerste week

Onduidelijkheden over Lowlands

08-07-2008 - Het rookverbod in de horeca heeft in de eerste week niet tot veel onrust en onveiligheid in het uitgaansleven geleid. In Amsterdam was het relatief rustig in en rond de bekende stapgelegenheden.

Het Instituut voor Veiligheid en Crisismanagement (COT) had vorige week een waarschuwing afgegeven, maar die bleek ongegrond. Cafebezoekers die buiten stonden te roken zouden passanten lastig kunnen vallen of het verkeer hinderen. Dat bleek niet het geval.

VWA
De VWA (voedsel en waren autoriteit) heeft in de eerste week van het rookverbod nog geen boetes uitgedeeld. De organisatie heeft het idee dat de regels redelijk worden nageleefd. Er werden wel een aantal waarschuwingen uitgedeeld. Bijvoorbeeld aan een cafetariahouder die de keuken als rookruimte voor het personeel gebruikte en een kroegbaas die tijdens de controle achter zijn rug een brandende sigaret hield. Er zijn zo'n 200 inspecteurs op pad om het verbod na te leven.

In Beilen werd een ’rokersbus’ die de eigenaar van een discotheek bij zijn pand had gezet om discotheekbezoekers de gelegenheid te bieden te kunnen roken, onmiddellijk vernield. Discobezoekers sloopten de bus.Lowlands
Voor veel festivalbezoekers is het onduidelijk hoe het rookverbod nageleefd gaat worden in de zogenaamde 'open' festivaltenten Alpha en Grolsch. Officieel mag daar vanaf dit jaar niet meer worden gerookt. "Lowlands" zelf geeft op de website aan "door de rook het podium niet meer te zien" en nog even af te wachten tot de regering en Koninklijke Horeca Nederland het duidelijk eens zijn, want hoewel roken bijna overal taboe zal zijn, ontbreekt definitieve duidelijkheid nog steeds.

Meer weten over het rookverbod?,

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Rookverbod Horeca

Evenement - geweest:
» Lowlands 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Rookverbod: relatief rustige eerste week lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap