theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Parade vertrekt naar Den Haag

Na tien dagen Rotterdam gaat het theaterfestival richting zee

23-06-2008 - Op vrijdag 27 juni opent de Parade haar tenten in Den Haag. Tien dagen theater, muziek, dans, film en beeldende kunst met bijna 30 verschillende voorstellingen, waarvan er twaalf hun première beleven.

De Parade heeft in Rotterdam dit jaar een bijzondere editie beleefd. Tien dagen lang werd het terrein omringd door een 800 meter lange en vijf meter hoge Paradetraverse. Deze loopbrug vormde een openbare weg en was de verbinding tussen de stad en het Museumpark.

De Paradebezoekers zijn in Rotterdam getrakteerd op maar liefst 25 verschillende voorstellingen, een stuk meer dan voorafgaande jaren. De Parade trok in Rotterdam 23.000 bezoekers, 2.000 meer dan in 2007.

In Den Haag spelen twee Haagse gezelschappen, Ballet Van Leth (Lonneke van Leth) en Area 51 (choreografie David Middendorp). Ook brengt Ellen ten Damme Nederlandstalige liedjes ten gehore in haar show

De ‘G’ van Gezellig, gebaseerd op de gedichten van Ilja Leonard Pfeiffer, Ricky Koole, Bob Fosko en Frank Lammers brengen een muzikale ode aan truckers en regisseert Marcus Azzini DEPRESSIE van Teatro en de Achterbankgeneratie. St. ’t Beemstervarken presenteert Bouillabaisse, een voorstelling waarin de drie mannelijke acteurs allemaal een vrouw spelen en geconfronteerd worden met alle ondeugden van een man.

Verder speelt Growing Up In Public The Young Ones II – Van de Frisse, een voorstelling over studenten die de toekomstige politieke elite gaan vormen, Suver Nuver over de terugkeer naar het Paradijs met Zum Wohl, De Givola’s demonstreren in de gelijknamige voorstelling waarom veiligheid een actueel maatschappelijk thema is en Lieke Benders speelt Wonderen, voor hen die erin geloven.

Op zondag 29 juni gaat de Parade om 14.00 uur open, waardoor er meer matineevoorstellingen zijn en kinderen een uur eerder van de Parade kunnen genieten. Iedere avond is er live muziek in de Orangerie en Café Correct, waaronder tweemaal het improvisatie-ensemble Track, de band van de Veenfabriek (met o.a. Paul Koek). Voor filmliefhebbers heeft de Parade in samenwerking met de Volkskrant en het Nederlands Film Festival een aantal korte films geselecteerd welke te zien zijn in het Lightbuilding. De Paradevoorstellingen variëren van drie tot veertig minuten.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Theaterfestival de Parade dit jaar extra lang
» Opening Parade 2008
» Paradeavontuur met TU Delft
» Cor Bakker en Brigitte Kaandorp voor één dag op De Parade
» Parade 17 dagen in Amsterdam
» Afsluiting Parade 2008

Evenement - geweest:
» De Parade 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Parade vertrekt naar Den Haag lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap