theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De kwartfinales van het EK 2008

19-06-2008 - Na de laatste groepswedstrijden in Poule D van gisteravond zijn alle kwartfinales bekend. Vanavond begint het met de topper Portugal - Duitsland.

Kwartfinale 1: Portugal - Duitsland
Portugal staat momenteel 11e op de FIFA wereldranglijst. De Duitsers bevinden zich op de 5e plaats. Voordat Duitsland (ten koste van Portugal) de derde plek behaalde op het WK in eigen land in 2006, stonden de landen echter altijd zeer dicht bij elkaar op de lijst en stond Portugal vaak boven onze Oosterburen.
Op het huidige EK gaat het tot nu toe iets beter met de Portugezen dan met de Duitsers. Portugal was al na twee wedstrijden zeker van de positie als groepshoofd in Poule A, na winst op Turkije en Tsjechië. Duitsland moest tot op de laatste wedstrijddag strijden, vanwege het 2-1 verlies tegen groepshoofd Kroatië.

Kwartfinale 2: Kroatië - Turkije
Kroatië - Turkije is een wedstrijd tussen de nummers 15 en 20 op de FIFA wereldranglijst. Turkije had een vrij gemakkelijke kwalificatie voor dit EK, in een poule met alleen de huidig Europees Kampioen Griekenland als waardige tegenstander. De plaatsing van Kroatië voor dit EK was spectaculairder: het land won twee keer van Engeland en zorgde er zo voor dat dat land zich niet plaatste.
Op dit EK hebben de Kroaten tot nu toe overtuigend gespeeld met drie winstpartijen, waaronder de 2-1 overwinning op Duitsland. De Turken verrasten vriend en vijand door op de laatste wedstrijddag van Poule A na een 2-0 achterstand met 3-2 te winnen van Tsjechië en zo een kwartfinaleplek af te dwingen.

Kwartfinale 3: Nederland - Rusland
In de derde kwartfnale van het EK 2008 treffen de nummers 10 en 24 van de FIFA ranglijst elkaar. Nederland en Rusland (Sovjet Unie) stonden 20 jaar geleden in de finale van EK 1988 tegenover elkaar en toen werd Nederland voor de eerste en tot nu toe enige keer Europees Kampioen.
Naar aanloop van dit EK werd er niet veel verwacht van het optreden van Oranje, dat in de Poule des Doods moest overleven tussen Frankrijk, Italië en Roemenië. Nederland werd echter eerste in de Poule met drie winstpartijen en een doelpuntensaldo van +8. Rusland verloor zijn eerste wedstrijd met 4-1 van groepshoofd Spanje, maar rekende daarna vakkundig af met de andere landen in Poule D, Griekenland (1-0) en Zweden (2-0).

Kwartfinale 4: Spanje - Italië
De op papier meest spannende wedstrijd wordt in deze kwartfinale gespeeld, tussen de nummers 4 en 3 op de wereldranglijst. Spanje wordt altijd als een zeer sterke tegenstander gezien, maar het land bereikte in '96 en '00 slechts de kwartfinale en kwam in 2004 niet eens door de eerste ronde. Wereldkampioen Italië kwam in 2004 ook niet door de eerste ronde, maar reikte in 2000 in ons land tot de finale.
Op dit EK gaat het zeer goed met de Spanjaarden. Spanje won al zijn groepswedstrijden en wordt als een van de grooste kanshebbers gezien. De plaatsing van Italië voor de kwartfinales gig met minder flair: het land verloor van Nederland (met 3-0) en speelde gelijk tegen Roemenië (1-1), waardoor het lang voor uitschakeling moest vrezen. Uiteindelijk wonnen de Azzuri hun laatste groepswedstrijd van Frankrijk en dwongen ze toch plaatsing af voor de kwartfinales.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Uitslagen Poule B
» Uitslagen Poule C
» Uitslagen Poule D
» Duitsland wint van Portugal
» Turkije mazzelt langs Kroatië
» Nederland verliest van Rusland
» Spanje wint laatste kwartfinale
» Uitslagen Poule A

Evenementen - geweest:
» EK Voetbal 2008
» Kwartfinale: Portugal - Duitsland
» Kwartfinale: Kroatië - Turkije
» Kwartfinale: Nederland - Rusland
» Kwartfinale: Spanje - Italië

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De kwartfinales van het EK 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap