theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Eerste MDG Award op Festival Mundial

10-06-2008 - Op 15 juni tijdens Festival Mundial wordt de eerste officiële Millennium Development Goals Award uitgereikt voor internationale artiesten die zich inzetten voor de strijd tegen de armoede in de wereld.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders zal de MDG Award op het Millennium Stage uitreiken aan een band die zich inzet voor het voeren van campagne tegen wereldwijde armoede.

De strijd tegen armoede, gebundeld in de 'Millennium Development Goals' (MDG)campagne van de Verenigde Naties, wordt wereldwijd ondersteund door vele bekende en minder bekende artiesten.

Om de campagne van de VN en het werk van de artiesten onder de aandacht te brengen is deze nieuwe MDG Award in het leven geroepen. De MDG Award is een initiatief van Mundial Productions en Events For Life Finland met als doel om internationaal aandacht te besteden aan de Millennium Development Goals.

Minister Koenders: "De MDG Award is een uitstekende manier om via muziek de Millenniumdoelen onder de aandacht te brengen van een breed en relatief jong publiek. Het betrekken van een breder publiek is van groot belang om de achterstand bij het behalen van die doelen in 2015 in te lopen. We boeken steeds betere resultaten en daarom heb ik besloten om een speciale ambassadeur voor Millenniumdoelen te benoemen."

De MDG Award is een unieke internationale prijs die tot 2015 uitgereikt gaat worden aan internationale artiesten die zich inzetten voor het leveren van een bijdrage aan de Millennium Development Goals. De komende jaren vindt de uitreiking van de MDG Award plaats in verschillende steden in Europa. In nauwe samenwerking met betrokken organisaties als de VN, overheden, internationale NGO's en Europese partners zal er gewerkt worden aan een succesvolle reeks shows die de aandacht rond de MDG's zullen verhogen.

Het veelzijdige programma van Festival Mundial wordt gekenmerkt door kwaliteit en inhoud. De artiesten treden op bij Festival mundial vanwege hun artistieke bijdrage. Het artistieke programma draagt daarnaast ook de boodschap Music Beats Poverty uit. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het realiseren van de Millennium Development Goals. Sommige artiesten zijn met Mundial Productions op een uitwisselingsprogramma geweest en vertellen hun ervaring op Festival Mundial. Weer andere artiesten zetten zich in voor armoede bestrijding. Alle artiesten op Festival Mundial vertellen hun eigen verhaal om aandacht te vragen voor de Millennium Development Goals, met behulp van muziek, dans en veel enthousiasme als universele taal.
Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Festival Mundial uitgebreid naar drie dagen
» Girl power op Festival Mundial

Evenementen - geweest:
» Because I am a Girl 2008
» Festival Mundial 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Eerste MDG Award op Festival Mundial lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap