theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Leidse tentoonstellingen over De familie Kamerlingh Onnes

07-06-2008 - De familie Kamerlingh Onnes was aan het begin van de 20ste eeuw een beeldbepalende familie in Leiden. Deze zomer wijden twee Leidse musea tegelijkertijd een bijzondere tentoonstelling aan beroemde leden van deze familie.

Van 11 juli t/m 14 september is in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden de tentoonstelling ‘Kamerlingh Onnes, een familie in Koude en Kunst' te zien. Aanleiding is het feit dat de Leidse natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes op 10 juli, honderd jaar geleden, een temperatuur van ongeveer één graad boven het absolute nulpunt bereikte.

Museum Boerhaave in Leiden wijdt hier een speciale tentoonstelling aan onder de titel ‘De jacht op het absolute nulpunt'. De Lakenhal belicht de artistieke tak van de familie Kamerlingh Onnes, met werk van Menso, Harm en Marijke Kamerlingh Onnes.

De tentoonstelling in Stedelijk Museum De Lakenhal brengt de familie Kamerlingh Onnes als brandpunt van kunst en wetenschap in beeld. De natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes vormt hierin de schakel naar de tentoonstelling in Museum Boerhaave.

Om de samenwerking tussen beide musea te versterken en omdat de musea slechts één minuut lopen van elkaar afliggen is van 11 juli tot en met 14 september de toegang in beide musea gratis.Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Een familie in Koude en Kunst
» Jacht op het absolute nulpunt

Locatie(s):
» Museum Boerhaave
» Stedelijk Museum De Lakenhal

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Leidse tentoonstellingen over De familie Kamerlingh Onnes lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap