theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Opening Parade 2008

Rondreizend theaterfestival gaat letterlijk de hoogte in

05-06-2008 - Op vrijdag 13 juni start de Parade haar seizoen in Rotterdam. Een week eerder dan voorafgaande jaren, omdat het festival dit jaar een week langer in Utrecht blijft. In de vier grote steden kunnen bezoekers meer dan 67 verschillende theatervoorstellingen bezoeken, variërend van dans-, mime-, muziek- en beeldend theater.

In Rotterdam is er extra aandacht voor de locatie, onder meer door de 5 meter hoge Paradetraverse die rondom het terrein staat. De bijna 800 meter lange Paradetraverse, een samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en de Rotterdamse kunstenaarsgroep Observatorium, biedt een prachtig uitzicht op de stad, het Paradeterrein en vormt de verbinding tussen de stad en het Museumpark.

Op de traverse spelen iedere avond voorstellingen en vertellen architecten, kunstenaars en Rotterdammers over hun stad onder de noemer ‘Publieke Geheimen’. Het blijkt, theater en architectuur beïnvloeden elkaar. Zo wordt de tijdelijke cultuurstraat de Parade een openluchtmuseum en de tentoonstelling 'NL28 Olympisch vuur' in het NAi vormt het decor voor het voorstelling 'Hand van God'. Naast deze Paradevoorstelling staan er in het NAi iedere avond nog vier voorstellingen geprogrammeerd.

Een nieuwe samenwerking heeft de Parade met de onlangs afgebrande Technische Universiteit Delft. Onlangs heeft de Parade daar twee tenten neergezet en daarmee een ontmoetingscentrum voor de studenten gecreëerd. Naast Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam is nu ook in Delft regelmatig een Paradevoorstelling te zien. Ir. Wytse Patijn, voormalig Rijksbouwmeester en decaan van de faculteit Bouwkunde van TU Delft, verricht de officiële opening van de Parade 2008.

Na de officiële opening spelen er drie openingsvoorstellingen; ‘Three’ een breekbaar, strijdbaar en gepassioneerde dansvoorstelling van de Rotterdamse groep Conny Janssen Danst, ‘Cirklo’ waar de dansers van Krisztina de Châtel samenkomen met wervelende derwisjen, majorettes en musici uit alle windstreken en ‘Celluloid Fever: The Goddess’ een spectaculaire mix van 360 graden filmprojectie, theater en livemuziek van de band Coparck. Later op de avond verslaat Wilfried de Jong samen met de band Ocobar (de huisband van Holland Sport) de voetbalwedstrijd Nederland – Frankrijk.

Iedere avond is er live muziek in de Orangerie en Café Correct. Voor filmliefhebbers heeft de Parade in samenwerking met de Volkskrant en het Nederlands Film Festival een aantal korte films geselecteerd welke te zien zijn in het Lightbuilding. De Paradevoorstellingen variëren van drie tot veertig minuten. Op de Parade in Utrecht en Amsterdam worden in de weekenden een aantal voorstellingen en muziekoptredens toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden.Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Paradeavontuur met TU Delft
» Parade vertrekt naar Den Haag
» Cor Bakker en Brigitte Kaandorp voor één dag op De Parade
» Parade 17 dagen in Amsterdam
» Afsluiting Parade 2008
» Theaterfestival de Parade dit jaar extra lang

Evenement - geweest:
» De Parade 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Opening Parade 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap