theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Oranje kan de hele wereld aan

Gelegenheidsformatie Lazerus komt met EK-lied in optimistische en pessimistische versie

04-06-2008 - De gelegenheidsformatie Lazerus brengt 4 juni hun bewerking uit van het titelnummer van het beroemde Sgt Pepper-album van The Beatles. Allereerst is er de release van de titel ‘Oranje kan de hele wereld aan’. Bij vroegtijdige uitschakeling volgt de release van ‘Oranje maakt er weer een zooitje van’.

Brein achter Lazerus is Sacco Koster, bekend als DJ Zjelva aka Stroke69 , oprichter van het Amsterdamse boekingskantoor Zjelva Pro Motions.

Lazerus is geïnspireerd door het feit dat het deze maand 20 jaar geleden is dat Oranje de Europese titel pakte. De eerste zin ‘it was 20 years ago today’ is dan ook in tact gelaten. Verder is het nummer een lofzang op Marco van Basten, de topscorer van toen, en het team waar hij nu leiding aan geeft.

Mocht Oranje er na twee verliespotjes tegen Italië en Frankrijk uit liggen, dan komt Lazerus met een alternatieve versie onder de titel ‘Oranje maakt er weer een zooitje van’. Dit nummer is pessimistischer gestemd, maar eindigt wel in een lofzang op Foppe de Haan (‘Foppe kan de hele wereld aan’) die met Jong Oranje een goeie kans maakt om de Olympische titel te pakken. Zo biedt Lazerus de voetballiefhebbers troost bij het moeilijke moment van uitschakeling, maar ook hoop voor de toekomst.

Het nummer ‘Oranje kan de hele wereld aan’ is vanaf heden verkrijgbaar via www.zazell.nl. Andere download-websites volgen later deze week. Omdat officiële toestemming van de rechthebbenden pas deze week werd gegeven, is er geen tijd meer om het nummer op cd uit te brengen.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» EK 2008 / Euro 2008 Voetbal

Person(en)
» DJ Zjelva aka Stroke69

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Oranje kan de hele wereld aan lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap