theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Kanshebbers Gouden Griffel 2008 bekend

03-06-2008 - De Griffeljury bekroont dit jaar negen kinderboeken met een Zilveren Griffel; vijf krijgen de eervolle vermelding Vlag en Wimpel. Kanshebber voor de Gouden Griffel 2008, de prijs voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar, zijn vijf titels.

De prijzen worden op dinsdagavond 30 september uitgereikt, de avond waarop de 54ste Kinderboekenweek feestelijk van start gaat met het Kinderboekenbal.

Volgens de Griffeljury was de kwaliteit van de boeken zeer hoog en hebben de lezende kinderen in de Lage Landen geluk. Ze krijgen een gevarieerd en hoogstaand aanbod van boeken die in het Nederlands zijn geschreven én daarbovenop de mooiste boeken uit het buitenland.

In de vergelijking met een wielerwedstrijd: 'Een aantal kansloze afvallers in de eerste kilometers, een grote groep mededingers die aan elkaar gewaagd zijn, een aanzienlijke vluchtergroep met snelle benen en tactisch inzicht (lees: een vlotte pen en vertrouwdheid met de doelgroep) en een kopgroep die voor een spannende finish zorgt', aldus de jury.

Van de bekroonde boeken maken de volgende vijf kans op een Gouden Griffel 2008:
- Lang geleden van Arend van Dam
- De Nederlandse kinderpoëzie in 1000 en enige gedichten van Gerrit Komrij
- Sjaantje doet alsof van Sjoerd Kuyper
- Kinderen van Amsterdam van Jan Paul Schutten
- Eén miljoen vlinders van Edward van de Vendel


De Zilveren Griffels zijn door de CPNB toegekend in verschillende categorieën, op voordracht van een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Majo de Saedeleer, directeur Stichting Lezen Vlaanderen. De bekroningen van de jury kennen sinds vorig jaar vijf categorieën: tot 6 jaar; vanaf 6 jaar; vanaf 9 jaar; Informatief en - de meest recent toegevoegde - Poëzie.

Sinds vandaag kan jong en oud raden welk van de boeken de bekroning Gouden Griffel 2008 ten deel zal vallen. Raden kan op www.griffels.nl. Deelnemers maken kans op een uitnodiging voor het Kinderboekenbal: twee volwassenen in gezelschap van twee kinderen.Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Literaire evenementen 2009
» Koninklijke Marine bewaakt Gouden Griffel
» Gouden Griffel 2008 voor Kinderen van Amsterdam

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Kanshebbers Gouden Griffel 2008 bekend lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap