theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Spoorwegmuseum zoekt het ENERGIEKstE kind van Nederland

28-05-2008 - Op 28 juni start Hoogspanning in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Voor de nieuwe tentoonstelling over 100 jaar elektrische treinen is het museum dringend op zoek naar een hulpje voor Voltman.

Bezoekers ontvangen kriskras door het museum opdrachten van deze superheld, met als doel de stroomstoring bij de treinen te verhelpen. Voltman is speciaal voor de opening van de tentoonstelling op zoek naar een energiek kind die hem wil assisteren.

Kinderen tot 12 jaar die mee willen dingen naar de eretitel Minivolt, een bijbehorend tenue en een jaarlang gratis het museum in willen, kunnen hun energiekste foto (handstand doen, knutselen etc.) insturen naar voltman@spoorwegmuseum.nl vóór 17 juni.

Een kleine toelichting waarom hij/ zij recht heeft op de titel Minivolt, is een pré. De 10 leukste inzendingen worden uitgenodigd om naar de opening te komen op zaterdag 28 juni. De winnaar wordt daar bekend gemaakt en mag samen met Voltman de tentoonstelling openen.

In de tentoonstelling Hoogspanning, van 28 juni tot en met 31augustus, worden de elektrische treinen tien weken lang uitgelicht. Met behulp van een spanningszoeker en instructies van superheld Voltman.

Behalve Hoogspanning is natuurlijk ook de vaste opstelling van het museum te bezoeken. Het museum is opgedeeld in vier werelden, waarin treinen de hoofdrol
spelen. In Wereld 1 vertelt machinist John Middlemis hoe het was om als allereerste
over het spoor te rijden. In Wereld 2 staan verhalen van treinavonturiers centraal
in het theater.

Voor een rit onder, tussen en boven de treinen, kunnen bezoekers
terecht in Wereld 3. De verschillende treinen door de jaren heen zijn te bezichtigen
in Wereld 4, de werkplaats van het museum.
Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Hoogspanning

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Spoorwegmuseum zoekt het ENERGIEKstE kind van Nederland lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap