theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Pinkster tips 2007

Tips voor Pinksteren!

07-05-2007 - Pinksteren is het feest waarop wordt herdacht dat de Heilige Geest gegeven werd aan de volgelingen van Jezus.

Van oudsher is Pinksteren een joods oogstfeest. Het valt precies 50 dagen na het Paasfeest. Dit jaar valt Pinksteren op 4 en 5 juni.

Het feest van Pinksteren heeft een bijbelse achtergrond. Volgens het Nieuwtestamentisch bijbelboek Handelingen der Apostelen, zijn de leerlingen van Jezus op de vijftigste dag na Pasen in een huis bijeen. Hier ontvangen zij de gave van de Heilige Geest, die hen in staat stelt naar de buitenwereld te stappen en zelfs andere talen te spreken (ten minste horen de toehoorders hen in hun eigen taal verstaan).

De toehoorders zijn joodse pelgrims uit omliggende landen van Palestina zelf, die gekomen zijn naar Jeruzalem om deel te nemen aan het "wekenfeest". Het woord "Pinksteren" is afgeleid van het Griekse "pentèkostè" en kan nauwelijks iets anders zijn dan de vijftigste dag.

Het Pinksterfeest is van origine een vijftigdaags Paasfeest. Men richtte zijn blik op de toekomst. Men verwachtte de Heer. Tijdens de zeven weken van vrede en rust concentreerde de gemeente haar gedachten op de komende opstanding.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» AJOC festival 2007
» Armada@Groningen
» Art en Design Sale
» De Zwarte Pijl: swingend Surinaams voetbalfestijn
» International Gipsy Festival 2007
» Music Meeting - 2007
» Ortel Dunya Festival 2007
» Pinkpop 2007
» Polsstokverspringen 2007
» Vurige Tongen 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Pinkster tips 2007 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap