theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Juni - Maand van het Spannende Boek

22-05-2008 - Uit een consumentenonderzoek van Intomart/GfK blijkt dat spannende boeken definitief tot het populairste genre boeken zijn uitgegroeid. Zowel klanten van de boekhandel als bibliotheekleden geven aan dat 1 op de 4 boeken die zij lezen tot dit genre behoort.

Dit werd bekend gemaakt door de Stichting CPNB, op de persbijeenkomst in het Gerechtshof Amsterdam, ter gelegenheid van de 20e editie van Juni – Maand van het Spannende Boek.

De oplage van het geschenkboekje weerspiegelt de hooggespannen verwachting van de boekenbranche. Het door succesauteur Karin Slaughter speciaal voor deze campagne geschreven geschenkboek 'Onbegrepen' verschijnt in een ongekend hoge oplage van 740.000 exemplaren.

Bij de eerste editie van Juni – Maand van het Spannende Boek, in 1989, werd het genre gedomineerd door mannelijke, buitenlandse auteurs. In het gepubliceerde Dossier Spannende Boek 2008 blijkt dat de top 5 van best verkochte spannende boeken nu nagenoeg geheel is geschreven door vrouwen, waarbij drie Nederlandse auteurs.

Juni – Maand van het Spannende Boek wordt geopend op dinsdag 3 juni met The Power of Plots. Deze Avond van het Spannende Boek vindt voor de tweede keer plaats in alle zalen van de Melkweg in Amsterdam en is ook toegankelijk voor lezers. Hoogtepunten op dit boekenfeest zijn de bekendmaking van De Gouden Strop 2008 voor het beste Nederlandstalige spannende boek en De literaire rechtbank, waar befaamde juristen een hoofdpersoon uit een literair boek aanklagen. Dit jaar zal strafpleiter mr. Geert-Jan Knoops de verdediging voeren van Bob G., verdacht van de moord, gepleegd in de novelle Zomerhitte van Jan Wolkers. Karina de Koning, rechter te Amsterdam, las tijdens de persbijeenkomst de dagvaarding voor.

Juni – Maand van het Spannende Boek 2008 heeft als thema Knappe koppen, harde bewijzen – Wetenschappers tegen de misdaad. Centraal staat het forensisch onderzoek in het spannende boek. Tegenwoordig zijn de speurders in misdaadromans academisch gevormd. Ze zijn toxicoloog, patholoog-anatoom of ballistisch expert. Ze weten alles van DNA, bloedsporen en kogelinslagen. Niet het pistool is hun wapen maar de scalpel. Ze bedrijven forensisch onderzoek en zetten hun wetenschappelijke kennis in om misdrijven op te lossen.

Het geschenkboek van Karin Slaughter wordt door de boekwinkel cadeau gedaan bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken. De NS, hoofdsponsor van Juni – Maand van het Spannende Boek, biedt haar reizigers op woensdag 4 juni een grote omruilactie aan. In het bijzijn van Karin Slaughter kunnen lezers op het station Utrecht Centraal hun spannende boek omruilen voor een ander exemplaar. Hiervoor hebben een tiental uitgeverijen een collectie titels ter beschikking gesteld.Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Karin Slaughter schrijft geschenkenboekje
» Maand van het Spannende Boek

Evenement - geweest:
» The Power of Plots 2008

Person(en)
» Karin Slaughter

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Juni - Maand van het Spannende Boek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurPoster OCTOBER METAL FEST WIJHEHotel Tapperij de PoshoornWalking With DinosaursBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap