theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dogtroep neemt afscheid in Dordrecht

08-05-2008 - Van 8 tot en met 22 juni speelt Dogtroep De Montan, een locatievoorstelling in een oude staalfabriek in Dordrecht. De Montan wordt gecoproduceerd door Schouwburg Kunstmin en is alleen in Dordrecht te zien.

Het betekent voor velen de laatste kans om zich te laten verwonderen door de typische beeldpoëzie van Dogtroep, want de groep stopt definitief aan het einde van 2008. Een deel van het Dogtroep team zal vanaf 2009 overgaan naar DORDT, een nieuw gezelschap voor beeldend locatietheater onder leiding van Lotte van den Berg, dat vanuit Dordrecht gaat opereren.

De voormalige Montan Staal fabriek, is een enorme loods, aan de rand van de stad. Enkele jaren geleden heerste hier nog een drukke en lawaaiige bedrijvigheid. Nu herinnert alleen een enorme hangkraan aan dit verleden. Het Dogtroep team heeft de loods ingenomen en graaft nu letterlijk naar het verleden van deze vergeten plek.

Terwijl laag voor laag wordt blootgelegd, ontstaat er een enorme krater. Een krater waaruit herinneringen en dromen worden opgediept. Verhalen en personages uit een niemandsland op de rand van land en water, verleden en toekomst, droom en werkelijkheid.

Dogtroep is een los-vast verband van beeldend kunstenaars, theatermakers, musici, technici en andere uitvinders. Met de ingrediënten beeld, muziek, humor en technologie maakt Dogtroep een steeds veranderend, maar toch herkenbaar, beeldend theater. In de 33 jaar van z’n bestaan speelde Dogtroep op talloze bijzondere locaties in binnen en buitenland: van de steppen in Tasjkent tot het stadhuis van Den Haag en van het Plein van de Revolutie in Moskou tot een besneeuwde alpenhelling.
Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Extra voorstellingen Dogtroep

Evenement - geweest:
» Dogtroep: De Montan

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dogtroep neemt afscheid in Dordrecht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap