theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Introdans van zijn beste kant in End Of Season.

Afsluiting dansseizoen met voorstelling, expositie en boekpresentatie

30-04-2008 - Modern balletgezelschap Introdans besluit op 13 en 14 juni het dansseizoen extra feestelijk met End Of Season. Met een parade van opzienbarende dans uit het afgelopen seizoen. Introdans, Introdans Ensemble voor de Jeugd en Introdans Educatie geven het publiek een beeld van wat in heel Nederland, maar ook in het buitenland te zien was.
Persbeeld Something Old Something New
Persbeeld Something Old Something New
Foto: Introdans

Voorafgaand aan End Of Season treedt Introdans Ensemble voor de Jeugd op tijdens het staatsbezoek van Koningin Beatrix aan Estland.

Introdans bracht dit seizoen twee zeer diverse voorstellingen: Hartstocht en Vuur&Vlam. De Spaanse choreograaf Nacho Duato bracht zijn meesterwerk Por Vos Muero voor het eerst in Nederland en is tijdens End Of Season nog één keer te bewonderen.

Introdans Ensemble voor de Jeugd heeft voor deze gelegenheid uit de schatkist van de dans diverse ‘balletjuweeltjes’ gehaald. Voor de 75e verjaardag van topchoreograaf Hans van Manen presenteerde Introdans Ensemble voor de Jeugd een speciale voorstelling. Het ballet Bits and Pieces, waarin een rol is weggelegd voor de choreograaf zélf,

Evenals het visuele spektakel Tensile Involvement dat hoge ogen gooide bij het jeugdige publiek. Het toneelbeeld blijft geen seconde hetzelfde in dit ballet waarbij de dansers vastgebonden aan elastieken prachtige capriolen uithalen.

Met de uitreiking van het eerste exemplaar van het speciale jubileumboek ‘Van ballenbak tot Bolshoi’ geschreven door artistiek directeur Roel Voorintholt, biedt End Of Season nog meer terugblikken; op liefst 25 jaar internationale reizen. Door zijn ogen gezien en met de nodige anekdotes, belooft het boek een persoonlijk document van het leven op tournee.

Zijn 25-jarige carrière bij Introdans, eerst als stagiair, vervolgens als danser, oprichter van Introdans Ensemble voor de Jeugd en Introdans Educatie en ten slotte als artistiek directeur vormde de prachtige gelegenheid om het collectors item uit te geven.

Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd dansen als nooit te voren. Het gezelschap behoort intussen tot de Top 3 van Nederland. Met een gezonde ambitie blijft Introdans trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Introdans Ensemble voor de Jeugd presenteert repertoire uit de schatkist van de dans, en ook speciaal voor het ensemble gecreëerd werk.

In heel Europa is geen vergelijkbaar gezelschap te vinden, dat moderne balletvoorstellingen voor kinderen presenteert. Naast de voorstellingen in de Nederlandse theaters reist Introdans in 07/08 naar internationale podia in o.a. Aruba, België, Curaçao, Duitsland, Indonesië en Zwitserland.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Something Old, Something New

Evenementen - geweest:
» End of Season
» Hartstocht
» Vuur & Vlam

Groep(en)
» Introdans
» Introdans Ensemble voor de Jeugd

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Introdans van zijn beste kant in End Of Season. lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap