theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Wasteland nog lang niet uitgespeeld

14-04-2008 - Zaterdag 12 april, de eerste editie van Wasteland dit jaar. Wederom in de Northsea Venue te Zaandam. Het fetish event met internationale naam en faam, beroemd en berucht. Voor hen die houden van mooi en feestelijk, maar niet bang zijn voor dat scherpe kantje.

Parkeren voor 5 euro op de parkeerplaats naast de Northsea Venue is niet duur. Nou is het over het algemeen niet moeilijk om een plek te vinden op de lange weg naast de locatie, maar op nine inch heels is het moeilijk lopen. De diversiteit maakt alleen de wandeling naar de locatie al leuk. Auto’s passeren voetgangers in lak, leer of rubber. Bussen vol mensen getooid met verenmaskers of juist nog in spijkerbroek met grote tas. Wat je direct doet afvragen wat er straks uit die tas zal komen….

In de tent voor de ingang liep het in ieder geval voor middernacht goed door, geen lange rijen. Eenmaal binnen in de grote entreehal was het dit keer bij de jassen beter geregeld, ook hier geen rijen. Her en der stond men zich te verkleden, werd een riempje vastgetrokken of stak een zweepje uit een nog dichte tas. Omkleden en opbergen in de gele lockers. Na het verkrijgen van de muntjes op naar de door bitches. En onderschat ze niet, ze staan er zeker niet alleen voor de show. Het mogen dan enorm sexy dames zijn, maar zij bepalen uiteindelijk de look and feel van de mensenmassa en dan nemen ze heel serieus.

Ondanks de goede doorloop bij de entree en de jassenafgifte was het in de grote zaal al enorm druk. Opvallend was de grote hoeveelheid ontblote torso’s (dankzij de door bitches?), goedgetrainde homo’s en hetero’s door elkaar. Mannen en vrouwen in uniformen, complete rubberpakken met alleen open ruimte voor ogen en neus of juist naakt. De dames veelal in sexy lak, gekleurd of juist zwart. Korsetjes, rokjes, netkousen, petticoats en pruikjes. Je hart gaat er sneller van kloppen. Roog zorgde voor een lekkere sfeer, de muziek in de grote zaal is altijd uptempo, je kunt niet stilstaan.

Af en toe werd de muziek onderbroken voor show, zang en dans, begeleid door grote vlammen uit de vuurpotten in de hoek van de main stage. Ook hier weer diversiteit, waardoor Wasteland andere (soortgelijke) feesten achter zich laat. De acts verschillen onderling in uitstraling en performance, soms x-rated en soms niet. Op grote schermen aan weerszijden van de grote zaal zorgden VJ’s als Erwin Olaf voor meer visueel spektakel.

Onder de main stage tref je dark rooms aan, waar je via de zijkant naar binnen kunt. Niet voor tere zieltjes. Rondom de grote zaal liggen kleinere zalen. Een wandeling langs deze zalen brengt je ook langs de verschillende toiletten, daardoor makkelijk bereikbaar en niet druk. Je kunt via de kleine zaaltjes van de ene kant van de grote zaal uitkomen bij de andere kant. In een van de kleinere zaaltjes heb je aan weerzijden vides, vanwaar je een leuk uitzicht hebt op het spektakel beneden je. Trap op en je bevindt je te midden van kooien, waarmee de bezoekers wel raad weten. Dit levert vervolgens nieuwsgierige kijkers op en zo is de cirkel weer rond. Kijken en bekeken worden.

Het leuke aan de verschillende zaaltjes is ook de verandering in sfeer, waardoor je altijd wel een zaaltje vindt naar je smaak. In een van de kleinere zalen werden voornamelijk discoclassics gedraaid en er was ook een barretje. Eigenlijk een kleine op zichzelf staande club met gemoedelijke sfeer. Je zou er haast het gevoel van de oude Mazzo bij krijgen. Ook in deze zaal weer shows; geweldige pantomime wat heel goed paste bij de sfeer in deze ruimte.

Zo werden er nog wat uurtjes door gedraaid door grote namen als Miss Monica, Lucien Foort, Marcella, Isis, Marcello en Clark Kent. De grote hoeveelheid shows, door nationale en internationale artiesten, maakten het plaatje wederom compleet. Wasteland is nog lang niet uitgespeeld!

Door Sanne Wiersma

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Wasteland - April 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Wasteland nog lang niet uitgespeeld lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap