theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Maand van het Spannende Boek

Knappe koppen, harde bewijzen – Wetenschappers tegen de misdaad

03-04-2008 - Op 3 juni 2008 vindt voor de tweede keer in de Melkweg in Amsterdam The Power of Plots, de Avond van het Spannende Boek, plaats. Deze avond is de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek. De 20ste editie heeft als thema Knappe koppen, harde bewijzen – Wetenschappers
tegen de misdaad.

Tijdens deze avond zal De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, uitgereikt worden. Karin Slaughter is de eregast van The Power of Plots. Zij schrijft dit jaar het geschenkboekje van de Maand van het Spannende Boek . getiteld 'Onbegrepen'.en zal geïnterviewd worden door Christine Otten.

Klanten van de boekwinkel krijgen het geschenkboekje tijdens de Maand van het Spannende Boek cadeau bij aankoop van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Er zal veel aandacht zijn voor de maatschappelijke relevantie van spannende boeken. KPN-topman Ad Scheepbouwer gaat in gesprek met schrijver Charles den Tex over het werkelijkheidsgehalte van zijn boeken die zich doorgaans afspelen in de top van het bedrijfsleven. Enkele misdaadauteurs gaan tegen elkaar uitkomen in een heuse plotbattle.

Ook is er een tribute to James Bond, met titelsongs van films, gezongen door onder andere Wende Snijders, Janne Schra (Room Eleven), Felix Maginn (Moke), Giovanca (nieuwe ster op Dox Records) en Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering). Dit naar aanleiding van het honderdste geboortejaar van Ian Fleming en de heruitgave van de Zwarte Beertjes pockets van James Bond met omslagen van Dick Bruna.

Verder zijn er interviews met onder andere Aad van de Heuvel, die een thriller schreef over een oorlogscorrespondent, bestsellerauteur Simone van der Vlugt, voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Joop van Riessen en met Elvin Post over de aanstaande verfilming van zijn boek Vals beeld. De aankleding van The Power Of Plots zal in het teken staan van Wetenschappers tegen de misdaad, het thema van de Maand van het Spannende Boek in 2008.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Karin Slaughter schrijft geschenkenboekje
» Literaire evenementen 2009
» Juni - Maand van het Spannende Boek

Evenement - geweest:
» The Power of Plots 2008

Person(en)
» Karin Slaughter

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Maand van het Spannende Boek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap