theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Marleen Gorris te gast op Film Festival Maastricht

02-04-2008 - Tijdens het Film Festival Maastricht zal een onderdeel zich richten op vrouwelijke filmmakers. Speciale gast is de van oorsprong Roermondse cineaste Marleen Gorris. Als enige vrouw in de geschiedenis mocht zij ooit de Oscar voor beste regie in ontvangst nemen.
NFF Gouden Kalf
NFF Gouden Kalf
Foto: foto's Felix Kalkman

Als enige vrouw in de geschiedenis mocht zij ooit de Oscar voor beste regie in ontvangst nemen. Die prijswinnende film, Antonia, wordt op 5 april om 16.15 uur vertoont in Filmtheater Lumière. "Marleen Gorris" zelf zal na de voorstelling worden geïnterviewd en beantwoordt vragen van het publiek.

Marleen Gorris kan gerust een geëngageerd maar toch zeer persoonlijk filmmaakster genoemd worden. Net als bijna al haar vrouwelijke personages heeft ze lak aan de verwachtingen van anderen of het publiek. Als regisseuse gaat ze de weg die ze denkt te moeten gaan, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Door haar onafhankelijke houding laat ze in woord en daad zien dat iedereen (en dat geldt voor mannen en vrouwen!) de vrijheid en de ruimte moet nemen om zijn/haar talenten en mogelijkheden naar eigen goeddunken te ontplooien.

Als geen ander wist deze regisseuse te breken met het stereotype beeld dat vrouwelijke cineasten uitsluitend op vrouwen gerichte films kunnen maken. Met de films The Luzhin Defence, "Gebroken spiegels" en "De stilte rond Christine M", waar ze een Gouden Kalf voor won, spreekt ze een gemengd publiek aan. Het voorlopige hoogtepunt in haar oevre kwam in 1995 toen ze met "Antionia" de Oscar voor beste buitenlandse productie binnen sleepte.

Film Festival Maastricht is van 2 tot en met 6 april in filmtheater Lumière. De opening op 2 april in de Timmerfabriek is vanwege de grote belangstelling uitverkocht.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nederlands Film Festival 2015

Evenement - geweest:
» Film Festival Maastricht 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Marleen Gorris te gast op Film Festival Maastricht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap