theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Cabaretier jaagt publiek de zaal uit met gehandicaptenlol

13-03-2008 - Cabaretier Micha Wertheim maakte het tijdens een voorstelling in Roermond zo bont, dat de zaal leegstroomde en hij zijn show moest afbreken.

In Theaterhotel de Oranjerie in Roermond ontstond dinsdagavond grote commotie door een voorstelling van Wertheim, waarin hij grappen maakte ten koste van gehandicapten. De cabaretier leek zich daarbij specifiek te richten tot een man in een invalidewagen, die in de zaal zat.

Door Wertheims grappen raakte deze man zo overstuur, dat hij huilend de zaal verliet. Het publiek reageerde verontwaardigd en de zaal stroomde leeg. Uiteindelijk brak Wertheim zijn show daarom af.

De programmeur van het theater in Roermond is woedend en eist excuses van de cabaretier. Ook is Micha Wertheim nooit meer welkom in het theater in Roermond.

Op zijn website zegt Wertheim het erg vervelend te vinden wat er gebeurd is. Grappen over gehandicapten vindt hij echter niet te ver gaan: "Als ik in mijn theatervoorstelling gehandicapten uitmaak voor profiteurs en racisten die onze westerse samenleving dreigen te ontwrichten hoop ik dat het duidelijk is dat daar een zekere ironie achter zit. Dinsdag ging dat mis."

Wertheim had ook nog kritiek op zijn weglopende publiek: "Als mensen uit het publiek weglopen en gaan schelden verandert dat de code van de avond zodanig dat het onmogelijk is de touwtjes weer aan elkaar te knopen. Weglopen en schelden maken steeds meer een onderdeel uit van de Nederlandse manier van 'debatteren'. Ik maak mij daar zorgen over en geloof dat als mijn provocaties op het podium ergens over gaan het wel die onwil om te luisteren en na te denken is."

De voorstelling Micha Wertheim voor Gevorderden is nog tot 13 april te zien op diverse locaties in het land.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Micha Wertheim krijgt bijval van collega's

Evenement - geweest:
» Micha Wertheim voor Gevorderden

Person(en)
» Micha Wertheim

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Cabaretier jaagt publiek de zaal uit met gehandicaptenlol lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap