theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Hoe is het met... Natalie Imbruglia?

03-03-2008 - In de wekelijkse rubriek 'Hoe is het met...' besteedt theAgenda aandacht aan sterren die al een tijdje niet meer in het nieuws zijn geweest.
Deze week: Natalie Imbruglia.

De hele wereld kent haar nog als de zangeres van het immens populaire nummer 'Torn' uit 1997. De Australische zangeres Natalie Imbruglia wist met haar debuutsingle meteen de hele wereld te veroveren.

Daar had het enkele jaren eerder niet meer naar uitgezien. Imbruglia, die haar loopbaan was begonnen bij de Australische soap 'Neighbours', werd bankroet verklaard nadat ze in de Londense clubscene al haar geld had uitgegeven. Zonder die gebeurtenis was ze waarschijnlijk nooit gaan zingen...

Het mega-succes van het nummer 'Torn' (volgens meerdere critici het beste nummer uit de jaren '90) zorgde ervoor dat Imbruglia's debuutalbum, 'Left of the Middle', zeer goed verkocht.

Dat succes heeft de Australische daarna nooit meer echt goed kunnen evenaren. Haar tweede album, 'White Lilies Island', kwam in 2001 uit. Met singles als 'That Day' kende het een heel andere stijl dan Natalie's debuutalbum en daar wisten de fans blijkbaar niet echt raad mee.

Imbruglia's platenmaatschappij weigerde vervolgens haar derde album uit te brengen, omdat hierop teveel rock te horen zou zijn. Natalie vertrok bij BMG en tekende bij Brightside Recordings, waar ze in 2005 haar derde album, 'Counting Down the Days', uitbracht.

Met de single 'Shiver' had Imbruglia eindelijk weer groot succes in haar thuisbasis; het Verenigd Koninkrijk. Voor het eerst sinds 1997 ging ze dan ook weer op tournee, waarbij de Australische vooral in Londen volle zalen trok.

Na de tournee begon Imbruglia aan een vierde album. In de zomer van 2007 werd echter besloten om dit album voorlopig niet uit te brengen, maar te kiezen voor een compilatie-album met de beste nummers van Natalie Imbruglia van de afgelopen 10 jaar. 'Glorious: The Singles 1997-2007' kwam in september 2007 uit. Het album bevat ook vijf nieuwe nummers.

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat Natalie en haar man, Silverchairzanger Daniel Johns, uit elkaar gaan. Omdat Imbruglia in Europa woont en Johns in Australië, zouden ze te wenig tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Het is nog onbekend of Natalie Imbruglia plannen heeft om dit jaar verder te gaan met haar vierde studio-album. Wel werkt ze op dit moment aan de film "Elise", waarin ze zelf de hoofdrol speelt. In 2003 was Imbruglia te zien in de komische film Johnny English.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» Hoe is het met... Chaka Khan?
» Hoe is het met... U2?
» Hoe is het met... Racoon?
» Hoe is het met... Kylie Minogue?
» Hoe is het met... Nelly?
» Hoe is het met... Patrick Bruel?
» Hoe is het met... Wes?
» Hoe is het met... Kane?
» Hoe is het met... Paris Hilton?
» Hoe is het met... DJ Jean?
» Hoe is het met... Eminem?
» Hoe is het met... The Offspring?
» Hoe is het met... Jay-Z?
» Hoe is het met... Keane?
» Hoe is het met... Acda en de Munnik?
» Hoe is het met... IOS?
» Hoe is het met... Rammstein?
» Hoe is het met... Crazy Town?
» Hoe is het met... de Backstreet Boys?
» Hoe is het met... Bløf?
» Hoe is het met... Anouk?
» Hoe is het met... Shakira?
» Hoe is het met... Stevie Wonder?
» Hoe is het met... Metallica?
» Hoe is het met... Lostprophets?
» Hoe is het met... Panic! At The Disco?
» Hoe is het met... De Jeugd van Tegenwoordig?
» Hoe is het met... Maroon 5?
» Hoe is het met... Raffaëla?

Person(en)
» Natalie Imbruglia

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Hoe is het met... Natalie Imbruglia? lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap