theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Grootste boekenmarkt van de wereld in Amsterdam

22-02-2008 - Het oude stadshart van Amsterdam is op 18 mei de locatie voor de grootste boekenmarkt van de wereld. Maar liefst 1000 kramen met boeken slingeren door het centrum. De Wereldboekenmarkt vindt plaats in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad, een eervolle titel die de stad heeft ontvangen van UNESCO.

De Amsterdam Wereldboekenmarkt slingert zich van het Waterlooplein, via de
Amsteloever voor het Muziektheater, de Zwanenburgwal, de Sint Anthoniebreestraat, de Joodenbreestraat en de Nieuwmarkt naar de Kloveniersburgwal.

Kilometers lang boekenaanbod voor alle liefhebbers van verschillende genres boeken. De grootste boekenmarkt wordt opgeluisterd met diverse activiteiten op het Zuiderkerkhof, zoals het laten taxeren van boeken door het nieuwe veilinghuis voor boeken Amsterdam Book Auctions.

De toekenning van de titel Wereldboekenstad door de UNESCO geeft de stad Amsterdam de unieke kans om haar reputatie als vrijplaats van het woord en boekenstad opnieuw op de internationale kaart te zetten.

Amsterdam Wereldboekenstad wil de dialoog aangaan en aanjagen rond de vrijheid van uiting. Dit doet zij door het thema 'Open Boek' als leidraad te nemen. Dit thema sluit aan bij het karakter van (boeken)stad Amsterdam, verbindt het boek met de maatschappelijke actualiteit in binnen- en buitenland en biedt ook ruimte aan verdieping op het gebied van branchespecifieke onderwerpen als auteursrecht, zelfcensuur en digitalisering.

Spinoza, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt zijn de drie iconen van Amsterdam Wereldboekenstad, want zij vertellen het verhaal van Amsterdam; toen en nu.
Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Literaire evenementen 2009
» Amsterdam Wereldboekenstad

Evenement - geweest:
» Amsterdam Wereldboekenmarkt

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Grootste boekenmarkt van de wereld in Amsterdam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap