theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Stevie Ann ondersteunt oproep tot invoering Klimaatwet

21-02-2008 - Een brede coalitie van maatschappelijke organisaties en Nederlandse prominenten start op woensdag 27 februari in Den Haag een campagne, waarin zij de regering en het parlement oproepen om een landelijke Klimaatwet in te voeren.

Zangeres Stevie Ann zet zich gedurende de hele campagne in, met onder meer een speciaal lied en een optreden tijdens het klimaatfestival dat op 7 juni plaatsvindt.

De maatschappelijke organisaties die de coalitie vormen, vinden dat de huidige, vrijblijvende maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan onvoldoende zijn. Een Klimaatwet, waarin wettelijk vastgelegd wordt dat Nederland ieder jaar haar uitstoot van broeikasgassen met minstens drie procent vermindert, zorgt dat Nederland haar klimaatdoelen wél kan halen.

Zangeres Stevie Ann werkt op dit moment aan een speciaal lied over klimaatverandering, dat ze tijdens haar optredens van dit seizoen én tijdens een speciaal klimaatfestival op 7 juni ten gehore zal brengen.

Naast Stevie Ann treden tijdens het festival in het Utrechtse park Transwijk, dat wordt georganiseerd in samenwerking met Mundial Productions, ook De Dijk en de Mundial on Tour groepen op. Het complete programma wordt over een aantal weken bekend gemaakt.

Tijdens de actie op woensdag 27 februari, op het Plein in den Haag, staat Stevie Ann tussen 12.30 en 13.30 uur samen met de directeuren van een twintigtal maatschappelijke organisaties, wetenschapper Pier Vellinga en voormalig staatssecretaris Willem Vermeend op het podium om de oproep te doen voor invoering van een Klimaatwet.

Als symbool voor het gevecht tegen de opwarming van de aarde, die onder meer zorgt voor forse stijging van de zeespiegel, wordt die dag op het Plein een dertig meter lange dijk gebouwd.

De prominenten zullen onder de leus 'Geen halve maatregelen, tijd voor een krachtige klimaatwet!' gezamenlijk een bres in die dijk dichten met zandzakken. Vanaf dat moment start de campagne om zoveel mogelijk steun voor een Klimaatwet te verwerven bij publiek en politiek, onder andere via de website www.klimaatwet.nu, waarop ook kaarten besteld kunnen worden voor het klimaatconcert van 7 juni.


Door onze redactie

Zie ook:

Person(en)
» Stevie Ann

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Stevie Ann ondersteunt oproep tot invoering Klimaatwet lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap