theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nederlandse literatuur scoort hoog

CPNB Top-100 best verkochte boeken 2007

19-02-2008 - Van de nieuwe Harry Potter, Sonja Bakker en Hosseini's 'De vliegeraar' zijn in 2007 meer dan een half miljoen exemplaren verkocht in Nederland. Het is voor de eerste keer dat drie titels dergelijke hoge verkoopcijfers behalen.

Het is de bevestiging van een trend dat een boek een steeds groter publiek kan bereiken. Dit maakte de Stichting CPNB bekend bij de publicatie van de jaarlijkse CPNB Top-100 van best verkochte boeken.

In 2007 werden 45 miljoen Nederlandstalige boeken verkocht, een record. De totale verkopen van de honderd bestsellers vormen 19,6% van de totale boekverkoop in 2007. De Top-100 van het jaar daarvoor vormde 22% van de totale verkoop.

Dit betekent dat enerzijds een aantal titels uitgroeit tot megasellers en anderzijds dat de aandacht van de lezer zich meer dan ooit spreidt over de circa 75.000 titels die in Nederland uit voorraad leverbaar zijn.

De titels die met een verkoop van meer dan 500.000 exemplaren de CPNB Top-100 aanvoeren, zijn 'Harry Potter en de Relieken van de Dood' van J.K.Rowling (591.888 exemplaren), 'Bereik én behoud je ideale gewicht' van Sonja Bakker (554.908 exemplaren) en 'De vliegeraar van Khaled Hosseini' (521.926 exemplaren).

In totaal zijn 58 titels op de lijst oorspronkelijk Nederlandstalig. De nieuwe romans van Nederlandse auteurs zijn gewild. Van de in 2007 verschenen 'De wandelaar' van Adriaan van Dis, 'De overgave' van Arthur Japin en 'Lucifer' van Connie Palmen werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Ook staan alle winnaars van de grote Nederlandse literaire prijzen in de lijst.

Met 6 titels in de CPNB Top-100 is de Amerikaanse Karin Slaughter de meest genoemde auteur. Zij schrijft voor Juni-Maand van het Spannende Boek 2008 het geschenkboekje.
Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Karin Slaughter schrijft geschenkenboekje
» In 2007 meer boeken verkocht dan ooit
» Boekenweek 2008
» Amsterdam Wereldboekenstad

Person(en)
» Sonja Bakker
» Karin Slaughter
» Adriaan van Dis
» Arthur Japin

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nederlandse literatuur scoort hoog lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap