theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Porgy and Bess exclusief in Carré

01-02-2008 - Ruim vijftig jaar nadat George Gershwin’s meesterwerk Porgy and Bess tijdens haar eerste Europese tournee haar Nederlandse première beleefde, keert de originele Amerikaanse versie met een volledig Amerikaanse cast terug in het Koninklijk Theater Carré.

Porgy and Bess, 'America’s Greatest Musical' zoals deze ook wel genoemd wordt , wordt in de originele authentieke versie gepresenteerd zoals George Gershwin, Dubose Heyward, Dorothy Heyward en Ira Gershwin bedoeld hebben.

Hun erven blijven er tot op de dag van vandaag streng op toezien dat de rechten voor deze uitvoering alleen verleend worden voor producties die aan alle eisen voldoen qua kwaliteit van cast, orkest, decors en kostuums.

Deze voorwaarden zijn er de reden van dat men Porgy and Bess in deze tijd nog maar zelden op de planken ziet. De kosten van deze productie zijn mede door het grote aantal medewerkers - ruim 130 - zeer hoog.

Bovendien zijn voor de zware hoofdrollen zangers vereist die in de internationale operawereld een grote naam hebben. Alle rollen moeten gezien de moeilijkheidsgraad van de songs net als bij de grote operahuizen in de wereld ook meerdere keren bezet zijn.

De emoties in de voorstelling over liefde, verdriet, wanhoop en eenzaamheid zijn tijdloos en grijpen het publiek nog altijd bij de keel. Gerschwin weet in Porgy and Bess zijn onvergetelijke songs te combineren met het drama uit het boek van Dubose en Dorothy Heyward waarin de kracht en kwetsbaarheid van de liefde voelbaar worden.

Voor de rollen van Porgy and Bess zijn onder meer grote sterren van de New York Metropolitan Opera geëngageerd zoals Terry Cook, die de rol van Porgy niet alleen daar zong, maar ook in de Scala in Milaan, La Fenice in Venetië en de Opera van Parijs.

De rol van Bess wordt onder meer vertolkt door de talentvolle Janinah Burnett, die deze rol kortgeleden nog vertolkte bij de Detroit Opera en op Broadway schitterde in Baz Luhrman's productie La Boheme. In maart 2008 was zij in dezelfde partij te bewonderen in New York Metropolitan Opera.

Porgy and Bess spreekt nog altijd tot de verbeelding. The New York Times oordeelde over een recente uitvoering van deze opera in de New York Metropolitan Opera: 'Porgy and Bess maakt kunst van het leven en van het leven kunst'.

In verband met de aanstaande voorstellingen van Porgy and Bess in Carré en de wetenschap dat deze aangrijpende productie wereldwijd voor enthousiaste zalen zorgt, wordt men aangeraden snel te reserveren voor Gerschwin's imposante meesterwerk.


Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Porgy and Bess (2008)

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Porgy and Bess exclusief in Carré lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap