theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?






service
Zoek!

In 2009 musical Pipo de Clown

18-01-2008 - Vorige week bereikte Belinda Meuldijk, de dochter van de geestelijk vader van Pipo, een akkoord met twee producenten om Pipo de Clown als musical in de theaters te brengen.
Joep Dorren als Pipo de Clown
Joep Dorren als Pipo de Clown
Foto: Roy Beusker / KB Events

Wim Meuldijk, de geestelijk vader van Pipo, overleed drie weken geleden op 85-jarige leeftijd. Vanaf het begin van de serie in 1958 was Pipo de Clown twintig jaar lang een hit op tv. Ook nu genieten kinderen nog van zijn avonturen.

Meuldijk was voor zijn dood al bezig met het maken van een musical over Pipo, zijn belangrijkste creatie. In 2003 was hij nog nauw betrokken bij de film over de vrolijke clown; Pipo en de P-p-parelridder. Joep Dorren, die in deze film de hoofdrol speelde, zal ook nu weer in de huid van Pipo kruipen.

Na zijn dood heeft dochter Belinda Meuldijk, zelf ook tekstschrijfster, besloten zijn werk voort te zetten. Samen met producenten Staytuned Entertainment en Charles Aerts' Theatre Productions gaat ze aan de slag om 'Pipo de Clown' in 2009 als musical op de planken te krijgen in Nederland en Vlaanderen.

Eind dit jaar komt er ook een tweede Pipo de Clown film uit. Het wordt een vervolg op de in 2003 uitgekomen Pipo en de P-p-parelridder.


Door Musical World

Zie ook:

Artikel(en)
» Musicals

Evenement - geweest:
» Pipo de Musical

Person(en)
» Joep Dorren
» Belinda Meuldijk

Groep(en)
» Charles Aerts Theatre Productions
» Staytuned Entertainment

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


In 2009 musical Pipo de Clown lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl



Recentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurCiske de RatThe Fish Pond Song  - Jeroen Kooijmans

• Fresku
• Kid Ink
• De Dijk




 feedback hoek



  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2017 theAgenda.nl/HyperLeap

500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.