theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

'Armando'

Een korte expositie met bewaard gebleven en gerestaureerd werk

17-01-2008 - Op 22 oktober 2007 werd het Armando Museum door brand verwoest. Daarbij verbrandde ook een groot deel van de zogenaamde kerncollectie van het museum. Het weekeind van 23 en 24 februari toont het Armando Museum zijn veerkracht in een korte expositie.

Centraal daarin staan de acht schilderijen uit de kerncollectie die bewaard zijn gebleven doordat ze zich op het moment van de brand in een extern depot bevonden.

Van het werk '4 x 8 zwarte bouten op zwart 6-61' zijn alle bouten teruggevonden in de puinhopen aan de Langegracht. Het werk is inmiddels gerestaureerd en zal in de tentoonstelling te zien zijn.

Daarnaast worden diverse andere werken in samenhang met deze collectie getoond. Het museum is te gast in de St Aegtenkapel.

Het Armando Museum bezat tot de brand eenentwintig schilderijen en een grote sculptuur van Armando. Hiervan zijn dertien schilderijen bij de brand verloren gegaan.

Armando (Amsterdam, 1929) is verbonden aan de stad Amersfoort. In zijn jeugd woonde hij in de stad en maakte er de Tweede Wereldoorlog mee. De thematiek in zijn werk grijpt vaak terug op die periode.

In 1998 werd de tot museum verbouwde Elleboogkerk als Armando Museum geopend. De kunstenaar Armando geldt als een van de belangrijkste na-oorlogse kunstenaars. Behalve als schilder, is hij ook bekend als beeldhouwer, schrijver, violist, film- en theatermaker.

Als een blijk van dank voor het medeleven en de vele steunbetuigingen na de brand, uit het hele land, maar zeker ook uit Amersfoort, is de entree gratis. Het Armando Museum blijft in 2008 zichtbaar met verschillende exposities op verschillende locaties in Amersfoort, o.a. in het Mondriaanhuis van 5 april tot en met 26 juni.
Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Armando Expositie

Person(en)
» Armando

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


'Armando' lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap