theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Turkse schrijfster Elif Shafak opent Winternachten

14-01-2008 - De Turkse schrijfster Elif Shafak opent op donderdagavond 17 januari met de Winternachtenlezing de dertiende editie van het internationaal literatuurfestival Winternachten. Meer dan negentig schrijvers, denkers en musici treden dan op in Den Haag.
Winternachten 2016
Winternachten 2016
Foto: Florencia Muriel, ontwerp Eindeloos

In 2006 kwam Shafak naar aanleiding van haar roman ‘De bastaard van Istanbul’ in aanvaring met de Turkse justitie. Auteurs uit het westen en oosten geven een eenzijdig en bevooroordeeld beeld van de Arabische wereld, stelt zij:

‘Een beeld dat wordt gekleurd door eerwraak, maagdelijkheidstesten, polygamie, homofobie en het uitvlakken van vrouwenlichamen achter boerka’s of hoofddoekjes.’

Op donderdagavond 17 januari vertelt ze in haar lezing in de Nieuwe Kerk in Den Haag wat zij hiertegenover stelt. Haar lezing is een protest tegen de modernisering alla turca en een pleidooi voor erotiek in de literatuur.

Dit jaar is het festivalthema van Winternachten ‘Spookschip de Wereld’, over angst en hoop. Tijdens Winternachten zal de angst in verschillende gedaanten optreden en onderzoekt het festival waar we nu eigenlijk bang voor zijn of bang voor worden gemaakt. Voor globalisering, voor de opwarming van de aarde, voor terrorisme? Wat zeggen die angsten over onszelf? En wat is het toekomstbeeld: hoe krijgen we Spookschip de Wereld weer op koers?


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Internationaal Literatuurfestival Winternachten

Evenement - geweest:
» Winternachten 2008

Person(en)
» Elif Shafak

Werk(en) - Artefacts
» De bastaard van Istanbul

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Turkse schrijfster Elif Shafak opent Winternachten lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap