theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Twee vrouwen -Harry Mulisch boek Nederland Leest 2008

09-01-2008 - Het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch staat centraal in de derde editie van Nederland Leest die plaats vindt van 17 oktober tot en met 14 november 2008. Dit maakte de Stichting CPNB, de organisator van Nederland Leest, dinsdag 08 januari bekend.

De roman wordt gratis uitgedeeld aan de leden van de openbare bibliotheken. De lezers worden daarbij uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over dit boek.

In 2006 stond 'Dubbelspel' van Frank Marinus Arion met een oplage van 725.000 exemplaren centraal. In 2007 stond 'De gelukkige klas' van Theo Thijssen centraal. Hiervan zijn 957.500 exemplaren uitgereikt. Nederland Leest is daarmee in korte tijd uitgegroeid tot de grootste leesbevorderingcampagne van Nederland.

De roman Twee vrouwen draait om twee vrouwelijke hoofdpersonen, de oudere Laura en de jonge Sylvia. Op meeslepende wijze verhaalt Mulisch over hun maatschappelijk niet-geaccepteerde liefde. De roman legt verbanden met ouder/kindrelaties en man/vrouwverhoudingen. En de klassieke noodlotsdrama’s van Orpheus en Oidipoes zijn in het verhaal verweven.

Het in het Amsterdam van de jaren zeventig gesitueerde verhaal werd sinds de publicatie in 1975 in 10 talen uitgebracht. In 1979 verfilmde regisseur "George Sluizer" het boek met o.a. de acteurs "Bibi Andersson", Kitty Courbois en "Anthony Perkins".

Nederland Leest is geïnspireerd op de Amerikaanse campagne One Book, One City. De aldaar door de bibliotheken gestimuleerde discussies over telkens één maatschappelijk relevant boek blijken zowel het lezen als de gemeenschapszin te bevorderen.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Ronald Giphart schrijft Lofrede op Het leven is vurrukkulluk

Evenement - geweest:
» Nederland Leest 2008

Person(en)
» Harry Mulisch

Werk(en) - Artefacts
» Twee vrouwen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Twee vrouwen -Harry Mulisch boek Nederland Leest 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap