theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Koninginnedag 2008 in Friesland

02-01-2008 - Koningin Beatrix en haar familie zullen dit jaar Koninginnedag vieren in de Friese plaatsen Makkum en Franeker.

De vorstin en de Koninklijke Familie werden daarvoor uitgenodigd door de commissaris van de Koningin van Friesland en de burgemeesters van de gemeenten Wûnseradiel en Franekeradeel.

Het dorp Makkum ontwikkelde zich in de zeventiende eeuw tot een welvarende handelsplaats, die goed verdiende door het leveren van kalk voor de koopmanswoningen in Amsterdam. Makkum dankt nu zijn bekendheid aan het aardewerk, de scheepsbouw en jachthavens en een groot recreatiegebied.

Ook de voormalige universiteitsstad Franeker heeft een rijke geschiedenis, wat te zien is aan de historische binnenstad, die veel bezoekers trekt. In Franeker vind je onder meer het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, het oude stadhuis uit de zestiende eeuw, de Martinikerk en de vele stinzen.

Het is de derde keer dat de Koningin en haar familieleden de Koninginnedagviering in Friesland bijwonen. In 1982 bezochten zij Harlingen en in 1993 Vlieland en Sneek. Vorig jaar was de Koningin te gast in Woudrichem en Den Bosch.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Koninginnedag 2008 in Makkum
» Koninginnedag 2008 in Franeker

Person(en)
» Prinses Beatrix

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Koninginnedag 2008 in Friesland lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap