theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Record opbrengst 3FM-Serious Request

27-12-2007 - De opbrengst van de 3FM-actie Serious Request is 5.249.466 euro. De drie dj's Michiel Veenstra, Gerard Ekdom en Rob Stenders mochten Kerstavond na zes dagen het Glazen Huis op het Plein in Den Haag verlaten.
Record opbrengst 3FM-Serious Request
Record opbrengst 3FM-Serious Request

Maar niet alleen Nederlandse DJ's zamelden geld in. Ook in België was er een Glazen huis en daar werd een bedrag van €3.353.568 opgehaald. Samen met het bedrag van de Zwitsers ( € 151.218,-) is de totaalscore: €8.754.252

3Fm zette zich eerder al in voor de oorlogsslachtoffers in Darfur, ontheemde kinderen in Congo en de slachtoffers van landmijnen. Dit jaar zetten de DJ's zich in voor betere drinkwatervoorzieningen in de wereld.

Het geld komt terecht bij het Rode Kruis, dat onder meer waterpompen en rioleringen aanlegt, mensen voorziet in materialen om water mee te zuiveren, putten beschermt tegen vervuiling en sanitaire voorzieningen toegankelijk maakt. De organisatie geeft ook voorlichting over hygiëne en gezondheid.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 3FM Serious Request in 2012 naar Enschede!
» Prins Willem-Alexander belt met hoogste bieder
» 3FM Serious Request 2007
» Prins van Oranje sluit het Glazen Huis
» 3FM Serious Request 2008
» Glazen Huis naar Groningen

Person(en)
» Gerard Ekdom

Groep(en)
» Het Nederlandse Rode Kruis
» Radio 3FM

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Record opbrengst 3FM-Serious Request lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.