theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Something Raw

Internationaal dans en performance festival

25-12-2007 - Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Gasthuis Frascati presenteren van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 februari 2008 voor de zevende maal het internationale dans- en performance festival Something RAW.

De beide theaters koesteren jonge choreografen en performancekunstenaars die staan voor baanbrekend werk en radicale keuzes. Deze editie van het Vlaams - Nederlands festival bundelt korte choreografieën, performances, installaties, film, debat en workshops in een spannend internationaal programma. Naast reprises zijn er (Nederlandse) premières te zien van verschillende nationale en internationale performers.

Op de openingsavond, dinsdag 5 februari, zijn twee wereldpremières te zien. De Spaanse choreograaf Pere Faura vertoont Striptease, een performance over het mechanisme van de verleiding. Nora Heilman heeft als uitgangspunt in haar voorstelling Fieldings het besef van de ruimte als een open veld met een ontelbare hoeveelheid bewegingsmogelijkheden.

Nederlandse premières zijn er van de Waalse Manah Depauw & Bernard Van Eeghem met How do you like my landscape, een spektakel in vier episodes, Anesiadou, Bryssinck & Peeters met Chuck Norris doesn’t sleep, he waits…over surrealistische film en de saloncultuur van de bourgeouisie. Martin Nachbar beleeft ook een Nederlandse première met Repeater een voorstelling met zijn vader over een generatieconflict.

Ibrahim Quraishi maakte met Afraid of I een solo over het cowboy wezen. De Appel programmeert Jimmy Robert & Ian White met Marriage a la mode et cor anglais, een performance over het kunstenaarsduo Robert Wilson en Philip Glass. Tenslotte beleeft ook Lisbeth Gruwez een Nederlandse première met Forever Overhead, over de kunst van het vallen.

Reprises zijn er van Inari Salmivaara, Mette Ingvartsen, Aitana Cordero en Carolien Hermans. Hermans geeft een zeer bijzondere lezing/performance over haarzelf en haar 1-jarige dochtertje, een project waar ze al een tijd aan bezig is. Verder is er een doorlopende installatie van beeldend kunstenaars Sarah Deboosere en Charles Blondeel en is er een programma in kunstencentrum W139.

Naast voorstellingen is er nog een randprogramma, waarin Something Special een prominente rol inneemt. Choreografen laten zich steeds meer leiden door film. Waarbij ze niet zozeer vertrekken vanuit de film als onderwerp maar vanuit de blik van de camera als manier van kijken naar het dagelijks leven. Na de inleiding van Rudi Laermans gaat het publiek in gesprek met enkele critici en vertegenwoordigers van andere kunstdisciplines. Something Special vindt plaats op de zaterdagmiddag om 15.00 uur.


Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Something RAW Festival 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Something Raw lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap