theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Stichting Sinterklaasintocht Assen wint Gulden Pepernootje

30-11-2007 - De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas prijst de stad Assen en de stichting die de intocht organiseert om hun inzet voor het sinterklaasfeest.
Sinterklaas
Sinterklaas
Foto: (c) (Sjoerd van der Wal Photography | iStockphoto)

De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas, die zich sinds 2003 inzet voor het behoud van het Nederlandse sinterklaasfeest, heeft dit jaar twee onderscheidingen in het leven geroepen.

Het Gulden Pepernootje is een prijs voor de persoon of instelling die zich actief inzet voor het behoud van de traditie rond de Goedheiligman. De prijs gaat naar de Drentse stad Assen, die in 2004 een top-4 positie behaalde in het onderzoek van de VBS naar de sinterklaasvriendelijkheid van Nederlandse gemeenten.

Die hoge klassering werd onder andere behaald doordat Assen veruit de hoogste Pieten-index behaalde (hoogste aantal Zwarte Pieten in de intocht per 10.000 inwoners) en goed scoorde op de punten medewerking en subsidies door de gemeente en aankleding van de stad.

De prijs wordt ook toegekend aan de Stichting Sinterklaasintocht Assen, omdat deze een brievenbussticker ontworpen heeft met daarop de tekst: “NEE, geen kerstman voor 6 december. JA, wel sinterklaas tot 6 december”.

Volgens voorzitter Tom Hesselink van de VBS getuigt die actie van goede smaak en humor: "De kerstman is wellicht nooit meer helemaal weg te bannen uit ons land, maar we kunnen er wel voor zorgen dat hij het sinterklaasfeest niet overstemt. De Stichting Sinterklaasintocht Assen draagt hier op een mooie wijze aan bij”.

De tweede onderscheiding die de Vereniging tot Behoud van Sinterklaas in het leven heeft geroepen is van minder vrolijke aard: de Juten Zak is bedoeld voor bedrijven of personen die door hun acties het sinterklaasfeest juist schade berokkenen.

De Juten Zak van 2007 gaat naar een cacaoverwerkingsbedrijf uit Koog aan de Zaan, waar medewerkers geen sinterklaasfeest mochten vieren op het terrein van het bedrijf, omdat de eigenaresse bang is voor een aanklacht wegens discriminatie als er Zwarte Pieten aanwezig zouden zijn.


Door Redactie / Vereniging tot Behoud van Sinterklaas

Zie ook:

Artikel(en)
» Landelijke Sinterklaas intocht 2014 in Gouda
» Sinterklaas en zijn Pieten 2015

Evenement - geweest:
» Intocht Assen 2007

Person(en)
» Sinterklaas

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Stichting Sinterklaasintocht Assen wint Gulden Pepernootje lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap