theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Rookverbod Horeca

00-00-0000 - Op 1 juli 2008 gaat het rookverbod in de horeca van start. Vanaf dat moment mag je in de Nederlandse horeca niet meer roken.

Tegen deze wet wordt nogal wat weerstand geboden. Volgens de Koninklijke Horeca Nederland is de wet vooral nadelig voor uitbaters. Zo moet elke horeca-gelegenheid voor rokers een speciale afgesloten rokersruimte maken.
Wordt er buiten deze ruimte gerookt dan krijgt de uitbater een boete en niet de roker zelf. Op deze manier worden horeca-uitbaters op kosten gejaagd.

Uiteraard zijn er ook voorstanders van de wet. Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting en STIVORO pleiten al jaren voor een totale rookvrije horeca en zijn dus blij dat dit nu eindelijk gaat gebeuren.

Nederland is niet het eerste land wat een rookverbod in de horeca krijgt. Zo hebben al Zweden, Malta, Noorwegen, Ierland en Italië al een rookvrije horeca. In Italië bleek dat na het rookverbod het aantal hartaanvallen bij mensen beneden de 60 meteen daalde.

TheAgenda houdt de ontwikkelingen rondom het rookverbod scherp in de gaten.

Een leuk Wikipedia artikel over het rookverbod

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Horeca omzet Duitsland daalt na rookverbod
» Rookverbod: relatief rustige eerste week

Evenementen - geweest:
» Kriterion smoke out party!
» Rookfeest

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Rookverbod Horeca lezersmeningen

Ik begrijp niet waar deze regering zich ..
Ik begrijp niet waar deze regering zich mee bemoeid
bijdehandje, 24-05-2008, 18:17
**000 2/5
Rookverbod goed voor de gezondheid!
In Italie is er een onderzoek uigevoerd tijdens en na de invoering van het rookverbod daar. De resultaten zijn naar mijn mening niet verrassend. Ze ondersteunen echter wel het verwachte positieve effect op de volksgezondheid. Elsevier heeft hier een artiekel aan besteed. Her originele onderzoek is http://eurheartj.oxfordjournals.org/cgi/content/full/27/20/2468 hier te vinden.
AngelDust, 02-12-2007, 13:50
****0 4/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap