theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

IJssculpturen festival in Eindhoven

Wereldwonderen

23-11-2007 - Voor de vierde keer is Eindhoven de gastheer van het Nederlands IJssculpturenfestival. Een team van China’s beste ijskunstenaars gaat met behulp van 300.000 kilogram ijs en 400.000 kilogram sneeuw de wereldwonderen uit ijs en sneeuw optrekken.

Het festival is in drie delen opgesplitst. Bij binnenkomst ontwaren bezoekers meteen een molen. Het eerste deel is namelijk aan enkele Nederlandse architectonische wonderen gewijd, waaronder de fameuze grachtenpanden in Amsterdam. Via de Kolossus van Rhodos bereikt de bezoeker het tweede gedeelte, dat zich richt op de zes andere wereldwonderen uit de klassieke oudheid, de wereld van Alexander de Grote. Hier staat ook de piramide van Cheops, het enige wereldwonder dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Het laatste deel van de tentoonstelling besteedt aandacht aan de zeven nieuwe wereldwonderen, die dit jaar in het kader van het project ‘New 7 Wonders’, na stemming door 100 miljoen mensen, zijn gekozen. De Chinese Muur, de Taj Mahal en het Colosseum behoren tot deze nieuwe wereldwonderen. Welke klassieke en nieuwe wereldwonderen er nog meer zijn, kan de bezoeker in Eindhoven zelf ontdekken.

De reusachtige sneeuw- en ijssculpturen worden geëxposeerd in een speciale thermische tent met een oppervlakte van 2.500 m². Hiermee heeft Eindhoven één van de grootste overdekte ijssculpturenfestivals ter wereld. In deze tent heerst een constante temperatuur van -8 graden Celsius. Deze temperatuur is noodzakelijk om de sneeuw- en ijskunst zo lang mogelijk in optimale conditie te houden.

Voordat het festival haar deuren opent voor het publiek, zal een team van 40 Chinese ‘carvers’ van 19 november tot en met 7 december dagelijks werken aan de inrichting van een van de grootste ijssculpturenfestivals ter wereld. Tijdens deze periode is de tentoonstelling nog niet toegankelijk voor het publiek.

Het Nederlands IJssculpturenfestival in Eindhoven is van zaterdag 8 december 2007 tot en met zondag 10 februari 2008 dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur. Op Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2008) zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 17.30 uur.
Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Nederlands IJssculpturen Festival 2007 - 2008

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


IJssculpturen festival in Eindhoven lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap