theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Expositie Joop Polder

cultuur>expo's
Het werk van schilder Joop Polder (1930) kan worden getypeerd als realistisch, naturalistisch en romantisch en surrealistisch trekje. Sinds de jaren zeventig maakt Polder de stedelijke omgeving van de mens het hoofdthema van zijn schilderijen.

Daarbij is de afwezigheid van de inwoners het vervreemdende element. Trams rijden door lege straten of staan stil op zonovergoten stationnetjes. De grootse gebouwen, de stations en de pleinen zijn verlaten. De recente aanwezigheid van mensen wordt gesuggereerd door stoelen en tafels met daarop boeken, speelgoed of een achtergelaten glas wijn. De veel voorkomende stoel kan worden gezien als het symbool van de schilder die de omgeving zag en is opgestaan om deze vast te leggen. Achter de stadsgezichten is steeds een weidse ruimte van lucht of water zichtbaar.

In de voor Joop Polder typerende blauwen worden deze vertes aangeduid. Tegenover de koele blauwen staan de zachte gele en roze tinten van de bebouwde omgeving. Polder volgt in zijn werk een weg los van modieuze ontwikkelingen in de beeldende kunst. Hij verbeeldt zijn gedroomde, visionaire beelden in een stijl die aansluit bij hetgeen hij persoonlijk tot uitdrukking wil brengen.
Expositie Joop Polder - informatie, agendas, shows, nieuws


Expositie Joop Polder lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap