theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

100 % Make up

(expositie)
cultuur>expo's & cultuur>musea
Zeldzame toiletstellen, zilveren en porseleinen theeserviezen en de unieke serie vazen 100% Make Up van Mendini zijn te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.

Nieuw in de collectie en centraal in deze presentatie staan twee theeserviezen van Haags porselein uit ca. 1780 die een particulier in 2007 schonk aan het Gemeentemuseum. De figuren die zijn afgebeeld op de beschilderde kopjes, schotels, kannen en bordjes dragen kleren uit late 18de eeuw en geven zo een goed beeld van de mode in die tijd.

Ook zijn de vazen uit de serie 100% Make up van Mendini te zien. Deze reeks bestaat uit 100 vazen die door honderd verschillende kunstenaars zijn versierd. Het prototype van wit porselein is een ontwerp van Mendini. De kunstenaars, waaronder Robert Venturi, Philippe Starck en Peter Struycken, zijn uit de hele wereld geselecteerd.

De culturele verscheidenheid van de honderd ontwerpers heeft een uniek resultaat opgeleverd van honderd verschillende ontwerpen die ieder op geheel eigen wijze het fenomeen vaas hebben opgevat. Met ieders eigen inbreng vormen de vazen een unieke, visuele state of the ceramics van de laat twintigste eeuw.

wwwBezoek website 100 % Make upwnnr

Agenda van 100 % Make up

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

100 % Make up - informatie, agendas, shows, nieuws


100 % Make up lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap