theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Oude Russische ikonen met Ingrid Zoetmulder

(expositie)
cultuur>expo's
Van 7 tot en met 22 februari toont ikonenexpert en beëdigd taxateur Ingrid Zoetmulder verschillende ikonen in het Slot Zeist.

Het gaat om een honderdtal voornamelijk Russische ikonen uit de 16e tot en met de 19e eeuw. Er zijn een aantal grote ikonen uit een Ikonostase te zien, maar het accent ligt toch op de kleinere ikonen, die thuis voor de privé devotie werden gebruikt.

Naast de op hout geschilderde ikonen, wordt ook een bijzondere collectie Russische metalen ikonen getoond: o.a. vierluiken, triptiekjes en kruizen, vaak in prachtige kleuren geëmailleerd.

Bijzonder is een Kretenzische ikoon van de ‘Madre de la Consolacioneuit de 16e eeuw. Op Kreta werd in verschillende stijlen geschilderd, a la latina of a la greca. Deze ikoon is een prachtig voorbeeld van de maniera latina. Zichtbaar aan de vloeiende lijnen en de versieringen. Vroeger hing deze ikoon in het Hermitage Museum in Petersburg.

Een ander topstuk is een ikoon uit de 16e eeuw van Elias en Blasios. De heiligen staan naast elkaar en kijken de toeschouwer aan met een indringende blik. Deze in aardetinten krachtig geschilderde ikoon komt uit het noorden van Rusland.

Tijdens de openingstijden wordt in het amfitheater een film vertoond over ikonen.
wnnr

Agenda van Oude Russische ikonen met Ingrid Zoetmulder

 toekomst  geweest 

Zie 'geweest'

Oude Russische ikonen met Ingrid Zoetmulder - informatie, agendas, shows, nieuws


Oude Russische ikonen met Ingrid Zoetmulder lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlGelieve onjuistheden aan ons te melden
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap