theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


Zoek!

Vier vragen aan: Teddy Vrijmoet (Vierdaagsefeesten)

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
10-07-2008 - Een nieuwe zomerse rubriek op TheAgenda.nl. Wekelijks stellen we de artistiek leider, creatief directeur, programmeur of festivalbaas van diverse festivals vier vragen zodat jij straks goed voorbereid bent op het evenement.
Waal in Vlammen
Waal in Vlammen
Foto: Ton Niessing
Teddy Vrijmoet, project manager bij de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Ze werkt bij het organisatiecomite sinds 2001, toen ze een zieke collega verving en er vervolgens niet meer wegging. Na haar studie Amerikanistiek in Nijmegen wilde ze geen werk doen dat in een hokje past, maar iets met vrijetijdsbesteding.


Robbert Weij:  Op welke act van het festival ben je het meest trots dat ze aanwezig zijn?
Teddy Vrijmoet:  Normaal. In de vakantie tijd is het altijd om bands te boeken en vorig jaar lukte het net niet om ze op de Vierdaagsefeesten te laten spelen. Nu lukte het wel, en daar ben ik best trots op. We hebben trouwens nog veel meer acts, zoals Stevie-Ann en Gabriel Rios in de Stevens kerk waar ik ook heel blij mee ben.

Robbert Weij:  Waarom moeten de mensen naar de Vierdaagsefeesten komen?
Teddy Vrijmoet:  Tja, waarom zou je niet komen? Er is zoveel te doen, het is gratis toegankelijk en doordat we de afgelopen jaren veel hebben geïnvesteerd in crowd-management, loopt alles veel soepeler. We werken nu met lichtkranten en kleurenzones, waardoor de doorstroom van bezoekers veel gestroomlijnder gaat. De drukte verspreidt zich en dat is noodzakelijk want er komen 1,4 miljoen mensen. En het bijzondere is dat er tijdens de vierdaagsefeesten minder mensen worden aangehouden dan in een regulier uitgaansweekend.

“Tijdens de vierdaagsefeesten worden minder mensen aangehouden dan in een regulier uitgaansweekend.”

Robbert Weij:  Wat wordt de meest verrassende act?
Teddy Vrijmoet:  Ik denk het straattheater. We hebben er apart budget voor vrijgemaakt en dat gaat heel verrassend worden. In diverse straatjes in Nijmegen waar normaal niks gebeurt kun je nu de meest uiteenlopende acts zien. In totaal zijn er 19 straattheater artiesten, die soms wel 4 voorstellingen per dag doen. Denk aan vuurspuwers, tarotkaarten leggers, mensen die op hun handen lopen en steltlopers.

Robbert Weij:  Welke act moet iedereen gaan zien?
Teddy Vrijmoet:  Het vuurwerk op muziek op dinsdagavond: De Waal in vlammen. Dat is altijd zo’n spekakel. Elke dag heeft zijn eigen speciale ding, maar de waal in vlammen kun je ook bekijken vanaf de uiterwaarden en dat maakt het heel bijzonder. Op woensdag en donderdag is het heel gezellig in de stad, die dagen hebben dat een beetje overgenomen van de vrijdag, de laatste avond.Zie ook:
» Vier vragen aan: Siem Nozza (Solar Weekend)
» Vier vragen aan: Bob de Jong (Vuurwerkfestival)
» Vier vragen aan: Mark Yeoman (Noorderzon Festival)
» Vier vragen aan: Bart Skils (Voltt Loves Summer)
» Vier vragen aan: Joost van Bellen (Valtifest)
» De Nijmeegse Vierdaagse 2008Vier vragen aan: Teddy Vrijmoet (Vierdaagsefeesten) lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.
Recentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• Karsu
• De Dijk
 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap