theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


Zoek!

Vier vragen aan: Nicole van Vessum (De Parade)

door Robbert Weij

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
03-07-2008 - Een nieuwe zomerse rubriek op TheAgenda.nl. Wekelijks stellen we de artistiek leider, creatief directeur, programmeur of festivalbaas van diverse festivals vier vragen zodat jij straks goed voorbereid bent op het evenement.
Nicole van Vessum
Nicole van Vessum
Foto: Vincent Mentzel
Nicole van Vessum is artistiek leider van De Parade, het rondtrekkende theatercollectief dat in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam neerstrijkt. Na haar opleiding aan de Kunstacademie ging ze aan de slag bij het werktheater. Later was ze nog actief bij Uitmarkt, ID-tv. Vanaf 2000 is ze betrokken bij de Parade en sinds 2007 is Van Vessum Artistiek leider.


Robbert Weij:  Op welke act van het festival ben je het meest trots dat ze aanwezig zijn?
Nicole van Vessum:  Het is de variatie van dans, film, theater, muziek en combinaties daarvan. Ik ben trots op het geheel, het is niet één voorstelling die de Parade maakt. Het zijn juist de verschillende disciplines en gezelschappen, jong en oud, door elkaar heen. Jonge ideeën van artiesten tussen de 6 en 82 jaar. De Parade is ook een laboratorium waar nieuwe dingen en samenwerkingen ontstaan en gewerkt wordt aan dromen en ideeën.

Robbert Weij:  Waarom moeten de mensen naar de Parade komen?
Nicole van Vessum:  Bezoekers van de Parade komen zijn net zo verschillend als de voorstellingen. Over het algemeen hebben onze bezoekers iets met de manier waarop de Parade theater brengt. Het is ongedwongen. Je moet niet, maar mag 6 of 0 voorstellingen op een avond bekijken. Heftig of luchtig, serieus of niet, vrolijk of bizar. Iedere tent en artiest brengt een ander gevoel. De sfeer die dit met zich meebrengt, samen met de terrassen, restaurants en de programmering op het terrein, maakt de Parade tot een uniek rondreizend theaterfestival. Het zijn de combinaties.

“De Parade zelf, dat is een act op zich.”

Robbert Weij:  Wat wordt de meest verrassende act?
Nicole van Vessum:  De Parade-artiesten verrassen mij ieder jaar met de verschillende combinaties van disciplines en thema’s in hun voorstellingen. Dit jaar is er veel dans, gecombineerd met live muziek en lichtprojecties. En er is veel muziektheater, weer gecombineerd met dans.

Robbert Weij:  Welke act moet iedereen gaan zien?
Nicole van Vessum:  De Parade zelf, dat is een act op zich.Zie ook:
» Vier vragen aan: Siem Nozza (Solar Weekend)
» Vier vragen aan: Bob de Jong (Vuurwerkfestival)
» Vier vragen aan: Mark Yeoman (Noorderzon Festival)
» Vier vragen aan: Bart Skils (Voltt Loves Summer)
» Vier vragen aan: Joost van Bellen (Valtifest)
» Cor Bakker en Brigitte Kaandorp voor één dag op De Parade
» Parade 17 dagen in Amsterdam
» Afsluiting Parade 2008
» De Parade 2008Vier vragen aan: Nicole van Vessum (De Parade) lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.
Recentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap