theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

Zoek!

TheAgenda.nl interviewt Peter Knipmeijer

van light-verse naar het menselijk onvermogen.

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
19-10-2007 - Woensdag 17 oktober vond het poëziefestival Onderf’lijk Vers in Nijmegen plaats. In Café Allicht stond de dichter Peter Knipmeijer. Het was Peter die de zaal en het publiek het beste wist te bereiken. Hoog tijd voor een interview!
Peter Knipmeijer
Peter Knipmeijer
Foto: (c) theagenda.nl
SPROOKJE
Ze heeft een roofhart in haar lijf
Dat bonst en bijt en zich een weg
naar buiten breekt
door vlees en broze botten

Ze moet wel volgen
op zoek naar prooi;
op zwikkende enkels
meegesleurd aan pezen
die op scheuren staan.

Ze is nog jong en mooi
en veel te zwak
voor tegenstand.

Zo jagen ze door stad en land
tot ze ’s morgens

als een lijk

naast mannen ligt en kraaien
aan haar ogen pikken


Quirijn Foeken:  Je hebt opgetreden op het poëziefestival Onderf’lijk Vers in Café Allicht. Hoe is dit bevallen?
Peter KnipmeijerAllereerst viel me op dat alles zeer goed geregeld was. Ook was er een zeer hoge opkomst wat ik opvallend voor een poëziefestival vind.
Het optreden zelf was erg leuk. Ik dicht pas een jaar en dit was pas mijn derde voordracht. Daarom was het nog wel een beetje onwennig. Maar het publiek reageerde erg goed. Ik heb geen tomaten naar mijn hoofd gekregen in ieder geval. Ik blijf in ieder geval optreden. Dit keer is het me goed bevallen.

Quirijn Foeken:  Hoe moeten we jouw dichtstijl omschrijven?
Peter KnipmeijerMijn stijl swingt een beetje tussen 'light verse' en de serieuzere donkere gedichten. Die serieuzere gedichten gaan vaak over het menselijk onvermogen. Na een tijdje kwam ik erachter dat dit een beetje als rode draad door mijn werk loopt.

Quirijn Foeken:  Wat kunnen we in de toekomst allemaal verwachten van Peter Knipmeijer?
Peter KnipmeijerIn ieder geval blijf ik veel schrijven. Ik ben er pas een jaar echt serieus mee bezig en ik merk dat mensen er goed op reageren. In korte tijd heb ik al twee publicaties gehad en een aantal optredens. Ik ga dus lekker door en ga ook zeker meer optredens en voordrachten doen.
Een gedichtenbundel kunnen de mensen voorlopig nog niet verwachten. Eerst ga ik veel schrijven en misschien een uitgever zoeken die het leuk vindt. Dan komt er misschien een bundel.


Hou Peter Knipmeijer in de gaten. Op www.theagenda.nl lees je waar hij optreed en het laatste nieuws over deze dichter.


Zie ook:
» Literaire evenementen 2009
» Literaire evenementen 2010
» Peter KnipmeijerTheAgenda.nl interviewt Peter Knipmeijer lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.
Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap