theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


Zoek!

TheAgenda.nl in gesprek met Rob Webster, drummer van Nunatak

Door Yvette Gumbs

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
27-06-2007 - Nunatak, de band die hun werelddebuut beleeft op Live Earth, is de thuisband van de British Antarctic Survey’s Rothera Research op Antarctica. Door hun optreden, die wereldwijd op TV, Radio en Internet uitgezonden zal worden, garanderen ze Al Gore's belofte om op elk continent een concert te organiseren ten behoeve van het klimaat. Onlangs had theAgenda een gesprek met Rob Webster, drummer van de band.
Rob Webster, drummer van Nunatak
Rob Webster, drummer van Nunatak


TheAgenda:  Kun jij jezelf en de rest van de band introduceren?
NunatakHi, ik ben Rob Webster, Meteorologisch assistent op Rothera Research Station op Antarctica en drummer van Nunatak. De band bestaat verder uit:

Tristan Throne (Viool)
Matt Balmer (Gitaar/Vocals)
Ali Massey (Sax)
Roger Stillwell (Bass).

TheAgenda:  Hoe voelt het om je debuut optreden gelijk voor een wereldwijde publiek te hebben?
NunatakHet is heel surrealistisch eigenlijk, maar het leven gaat hier gewoon door alhoewel, zo normaal het kan worden als je op een Antarctische station woont...

Het is een privilege om wereldwijd voor zoveel mensen uitgezonden te worden, maar we zullen het niet bewust meemaken omdat we niet live zullen spelen. We hebben onze video al teruggestuurd naar Engeland wat 2 weken heeft geduurd, mede door onze langzame internetverbinding!

We zullen ons optreden niet zien als het uitgezonden wordt, dus dat zal een beetje vreemd zijn voor ons!

TheAgenda:  Wat is er allemaal veranderd sinds de wereld van jullie bestaan en optreden weten?
NunatakWe hebben interviews houden aan onze dagelijkse routine toegevoegd! Heel veel interviews en interesse in de band, ook voornamelijk door het verhaal en context, meer dan door onze muziek, wat bijna niemand gehoord heeft haha.

Het feit dat wij hier in Antarctica zitten en de connectie met ons werk wat we hier doen om klimaatsveranderingen beter te begrijpen maakt het dan men geïnteresseerd is in ons, en daar gaat het ook uiteindelijk over, klimaatsveranderingen.

TheAgenda:  Waren jullie al een band of zijn jullie speciaal bij elkaar gekomen voor het Live Earth Concert?
NunatakWe waren al min of meer een band, we spelen voor ons eigen plezier en treden maandelijks op hier op het station tijdens de zaterdagavond feesten.

TheAgenda:  Naar welke muziek luisteren jullie en wie zijn jullie muzikale helden?
NunatakWij hebben een gemixte smaak qua muziek. Matt, die alle liedjes en muziek schrijft is helemaal into indie/rock/britpop terwijl Tristan meer een Folk muzikant is. Zelf houd ik van electronische muziek (techno, electro, breakbeat en hiphop). Ik kan niet voor Ali en Roger spreken, maar we hebben hele verschillende muzikale voorkeuren. Dat is toch heel gezond voor een band?!

TheAgenda:  Hoe werden jullie eigenlijk benaderd?
NunatakDe band werd voorgedragen door de BAS media afdeling, en toen zeiden wij dat we het wel wilden doen!

TheAgenda:  Wat is jullie mening over Al Gore en zijn documentaire "an inconvienant thruth" en zijn Live Earth Concerts?
NunatakVolgens mij hebben wij allen zijn film niet gezien, ik denk niet dat we dat hier hebben. Persoonlijk heb ik geen sterke mening over Al Gore als persoon omdat ik niks over hem weet.

Maar ik vind het geweldig dat hij het initiatief neemt en zijn status gebruikt om bewustwording op te roepen en mensen onder hun kont schopt om kleine veranderingen toe te passen in hun levens dat grote effect heeft voor de toekomst.

Het is belangrijk dat iemand dat doet, en daar heb je 'ballen' voor nodig, klimaatsverandering is niet iets waar regeringen graag over buigen, met name door druk van multinationals, hun tegenstander.

TheAgenda:  En de kritiek die bijvoorbeeld Bob Geldof heeft over Live Earth?
NunatakIk had geen idee dat Geldof zijn mond open gedaan heeft in de richting van Live Earth....

TheAgenda:  Bob Geldof vindt Live Earth veel te vrijblijvend. Volgens hem mist het een einddoel, namelijk keiharde milieumaatregelen van de Amerikaanse presidentskandidaten, het Congres of grote bedrijven.
NunatakIs wat over te zeggen, maar het vestigt wel aandacht op klimaatsveranderingen, en dat alleen al is belangrijk.

TheAgenda:  Is de klimaats crisis merkbaar in Antarctica?
NunatakNiet met het blote oog, dat zal op Antarctische tijsduur 1 tot 2,5 jaar duren. Maar waar we nu zitten, de Antarctische peninsula, zijn we de snelst warmer wordende plek ter wereld, plus 3 graden in de afgelopen 50 jaar! Dat is ontzettend veel, je kan het alleen nog niet 'zien'.

TheAgenda:  Als wetenschapper heb je tips voor onze lezers over hoe ze zelf kunnen bijdragen aan de klimaats crisis?
NunatakWe zijn geen 'echte' wetenschappers, meer onderzoekers, maar de dingen die wij zouden zeggen zijn al algemeen bekend denk ik. Sluit electronische apparaten uit die je niet gebruikt, dus de TV niet op standby, probeer eerder de fiets dan de auto te nemen voor bepaalde afstanden. Eigenlijk heel normaal, maar het is moeilijk om mensen hun lifestyle te laten veranderen.

TheAgenda:  Terugkomend op Live Earth, zijn er nog zaken die jullie moeten doen voor 7 juli. Repeteren is niet meer nodig, lijkt me, nu ik weet dat het niet 'Live' is?
NunatakHahahaha inderdaad. We hebben een drukke maand al achter de rug. We moesten opnemen zonder fatsoenlijk audio apparatuur en onze video filmen, 'which looks stunning by the way!'.

We hadden een ontzettend mooie dag en de landschap rondom Rothera is erg spectaculair. Nu zitten we een beetje te wachten totdat iemand ons een video stuurt van het concert als het uitgezonden is geweest!

TheAgenda:  Vertel eens wat over jullie video, hoe lang duurt jullie set bijvoorbeeld?
NunatakWe zullen alleen maar 1 song doen op de video waar ik het net over had. Het heet 'Would you do it all again?' en volgens Matt gaat het over de tijd een paar decennia terug, toen het leven op een Antarctische station héel anders was...

Wacht maar tot je ons video ziet met de met sneeuw bedekte bergen en de tegenoverliggende zee, geen uitleg meer nodig...

TheAgenda:  Hebben jullie rekening gehouden met het feit dat jullie hierdoor misschien geboekt kunnen worden voor gigs of een platencontract in de wacht kunnen slepen?
NunatakNiet echt! We spelen alleen voor ons plezier. Persoonlijk zou ik heel hard wegrennen van zaken als platencontracten en dat soort dingen.

Maar even realistisch, dit is een eenmalig ding voor ons. Het zou te gek voor woorden zijn als we ineens verschijnen en een contract in de wacht zouden slepen, terwijl er honderden hard-werkende, zeer getalenteerde en waarschijnlijk betere bands zijn dan ons die in Engeland geen contract kunnen krijgen. Ik zou dat verkeerd vinden.

TheAgenda:  Ik zou er niet van staan te kijken, 'Strange things happen!'.
Nunatak'Strange things happen for sure!'. Maar persoonlijk blijf ik het verkeerd vinden. Maar dat is alleen mijn mening, en niet van de rest.

TheAgenda:  Wat doen jullie zelf op 07-07-07?
NunatakWe hebben net het 'mid-winters celebrations week' achter de rug. Dat is onze enige week vrij gedurende het jaar. Op 7 juli zullen we aan het werk zijn!

Onze optreden zit erop en iemand zal het electronisch naar ons sturen, dat zal wel ongeveer 2 weken duren. Dan zullen we ons eigen 'nep' Live Earth avondje houden en dan doen we alsof het 'live' is!!


Op 7 juli aanstaande zullen meer dan 150 van de beste muzikanten ter wereld gaan optreden op de Live Earth concerten 24 uur lang op 8 locaties in de 7 continenten. De concerten worden via televisie, radio en internet uitgezonden. Op deze manier hoopt Live Earth 2 miljard mensen te bereiken.

Live Earth is ook in Amsterdam! Op zaterdag 7 juli vanaf 12.00 uur zenden Nederland 3 en 3FM live uit vanaf Live Earth Alert! in het Westerpark in Amsterdam.


Zie ook:
» Nunatak
» Live Earth 2007
» Live Earth - Antarctica
» Live Earth AlertTheAgenda.nl in gesprek met Rob Webster, drummer van Nunatak lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.
Recentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap