theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?





Zoek!

President Obama

Wat vinden Nederlandse Artiesten hiervan?

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
11-11-2008 - Zoals de hele wereld ondertussen weet is Barack Obama gekozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij versloeg daarbij de Republikeinse kandidaat John McCain.

De 47-jarige Obama schrijft geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het Witte Huis te winnen en wordt de 44ste president van de Verenigde Staten.

TheAgenda was benieuwd wat Nederlandse artiesten hiervan vinden en vroeg hen om hun mening.
Barack Obama
Barack Obama


Yvette Gumbs:  Wat vind jij ervan dat Obama president is geworden?
Schrijver Walter van den BergObama heeft zo veel uitstraling, geeft je het idee dat hij zo bijzonder is in so many ways, dat het verontrustend is dat 49% van de Amerikanen niet op hem heeft gestemd.

Het blijft een raar volk. Maar dat volk wordt straks wel geleid door een man die je weer van Amerika laat houden. Gelukkig mag dat nu weer.

Actrice Sanne VogelIk ben er heel erg blij mee. Ik hoop dat hij de wereld een beetje beter kan maken. Maar dat moeten we natuurlijk nog zien.

“Obama heeft zo veel uitstraling, geeft je het idee dat hij zo bijzonder is in so many ways, dat het verontrustend is dat 49% van de Amerikanen niet op hem heeft gestemd.”

Model en televisiepresentatrice Monique SluyterEr zijn genoeg redenen waarom Barack Obama de strijd om het presidentschap heeft gewonnen. Tachtig procent van de Amerikanen vindt dat het land op de verkeerde weg is. De Amerikanen hebben te lang te maken met een slechte economie en de Irak-oorlog. De nieuwe president Obama heeft een vrijwel geweldige campagne gevoerd.

Niet voor niets dat Oprah Winfrey hem steunt, want Obama is aardig en intelligent en heeft een levensverhaal die herkenbaar is voor veel Amerikanen, met zijn gemengde afkomst en huidskleur. Obama is ook in mijn ogen een juiste keuze
geworden; een man van en voor het volk!

Schrijver Patrick van RhijnFantastisch, Barack Obama president. Wat een feest; voor de wereld, voor de poëzie (want wat een toespraak), voor mensen met een donkere huidskleur, maar juist ook voor 'blanken'.

Zijn verkiezing is met recht one giant leap for mankind. Elkaar beoordelen op basis van ras zou niet meer van deze tijd moeten en mogen zijn, zowel positief als negatief. Hopelijk kan Barack herstellen wat acht jaar Bush kapot heeft gemaakt aan vertrouwen en onderling respect in de wereld.

Niet angst, wraak, bitterheid, egoïsme en ordinaire zelfverrijking als basis, maar zoals bij Obama liefde, open communicatie en respect voor zowel jezelf als de anders denkende. Nu maar hopen dat het sprookje waarheid wordt.

Dj Jesse Voorn"Mijn stem heeft ie. Hij is bevlogen, heeft charisma en heeft zelf een achtergrond van het volk, hij is een van hen.

Hoewel ik denk dat veel Amerikanen daarom op hem gestemd hebben en wellicht toch minder weten waar hij voor staat, zo is hij voor de doodstraf en tegen het homo-huwelijk. Maar ik denk dat die verandering er wel gaat komen.

Hij is niet omhoog gevallen, maar heeft er hard voor gewerkt, dat geeft de Amerikanen hoop. Nu maar hopen dat ze aan de grens ook eens wat normaler gaan doen tegen mensen die het land in willen."



Zie ook:
» Barack Obama beëdigd als president
» Barack Obama wint Nobelprijs voor de Vrede
» Monique Sluyter
» Jesse Voorn
» Barack Obama
» Walter van den Berg
» Patrick van Rhijn
» Sanne Vogel



President Obama lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.




Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt





 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap