theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

Zoek!

Interview met Prins Thomas

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
10-10-2008 - Prins Thomas is het muzikale boegbeeld van de Space Disco sound en een van de sensaties van het Generations of Love festival. CHemistry interviewde hem telefonisch.
Prins Thomas
Prins Thomas


Laura Luikens en Arjan Jager:  Dus je heet Prins Thomas, wanneer zou jezelf bekronen tot koning Thomas?
Prins ThomasOw, dat is een moeilijke vraag, nou eigenlijk: de king titel bewaar ik voor mijn zoon Edward. En mijn andere zoon heet Olaf en Olaf is de naam van een Noorse koning. Dus twee koningen heb ik al in mijn familie en dan blijf ik gewoon de prins, die dingen gaan soms omgekeerd in Noorwegen.

LL & AJ:  Hoe vaak is jou al gevraagd: wat voor soort muziek maak je?
Prins ThomasDat wordt veel gevraagd, ik begrijp ook dat het interessant is voor een lezer of interviewer. Maar het is altijd moeilijk te zeggen want er zijn zoveel termen en meningen voor muziek. Ik draai altijd de muziek die ik leuk vind en heb ik gewoon heel veel plezier aan. Ik denk dus niet in termen of hokjes.

“Ik probeer plezier te hebben als ik muziek draai en ik hoop dat het publiek dat ook voelt.”

LL & AJ:  Muziek is vaak niet te omschrijven in woorden maar het kan je een bepaald gevoel geven, als opgetogen, melancholisch. Wat voor gevoel krijg jij als je naar je eigen muziek luistert?
Prins ThomasAls ik mijn eigen sets terug luister, luister ik meer naar de kwaliteit en naar de sound in plaats van dat ik er dan een bepaald gevoel bij krijg. Ik probeer plezier te hebben als ik muziek draai en ik hoop dat het publiek dat ook voelt.

LL & AJ:  Dus het draait alleen om plezier? Ik voel veel meer als ik naar jou muziek luister!
Prins ThomasHaha, ja gelukkig maar. Ik probeer het altijd open te houden soms draai ik voor het verkeerde publiek en gaan ze niet mee in het gevoel. Maar als dat wel gebeurd, then it’s magic….

LL & AJ:  Waar haal je je inspiratie vandaan om muziek te maken/draaien?
Prins ThomasIk denk dat het altijd aanwezig is. Ik heb altijd een soort natuurlijke drive om muziek te maken. En als ik toe ben aan iets nieuws duik ik mijn oude platen collectie in en vind ik daar weer nieuwe inspiratie. Ik kan ook inspiratie halen uit bepaalde films, of wanneer ik speel met mijn kinderen. De oudste is 13, hij komt ook mee naar ADE! Hij is in de rebelfase dus vind gangster hiphop muziek leuker dan mijn muziek. Maar mijn jongere zoon is erg open-minded en verteld mij vaak wat ik moet draaien. Mijn vrouw daarentegen vind mijn muziek helemaal niks en meent dat alles hetzelfde klinkt.

LL & AJ:  Hoe omschrijf je je muziek in één woord?
Prins ThomasDisco, oud en nieuw als er maar op gedanst kan worden. Het meest hou ik van het cheasy gedeelte van een track, dus het gedeelte waar de strings erin komen en iedereen zingt.

LL & AJ:  Wat vind je van de volgende stelling: Theo Parrish is de zwarte disco koning en jij bent de blanke disco koning.
Prins ThomasHahaha. Ik heb heel veel respect voor hem, hij blijft altijd bij zijn eigen stijl en dat waardeer ik van een muzikant!

LL & AJ:  Veel vernieuwende, innovatieve muziek komt uit Scandinavie (ABBA, Royksopp en nu space disco). Is dat toeval?
Prins ThomasIn Zweden is er altijd een goede muziek industrie geweest. Heel veel Zweedse artiesten, commerciële hebben succes gehad. De media heeft dit heel erg gehyped. En door die hype is het mensen meer opgevallen wat er gebeurd op muzikaal vlak en was het niet alleen meer voor de locals maar werd het sneller groot.

LL & AJ:  Op 25 oktober sta je op ‘A space disco inferno’ tijdens het Amsterdam Dance Event. Wat betekent dit event voor jou?
Prins ThomasDat is moeilijk te zeggen, ik ben er nog nooit geweest maar ik weet wel dat het groot is. Eerlijk gezegd zie ik het als een kans om naar Amsterdam te komen en een leuke tijd te hebben. Ik zie het niet als een strategische stap voor mijn carrière maar meer als een bonus dat ik hier bekender mee wordt in Nederland. Eigenlijk ben ik een luie zakenman.


Op 25 oktober draait Prins Thomas samen met niemand minder dan Todd Terje back to back een 3-hrs set in de Westerunie tijdens ‘A space disco inferno’. Klik hier voor meer informatie.


Zie ook:
» Prins Thomas
» A space disco inferno
» Amsterdam Dance Event 2008Interview met Prins Thomas lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.
Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap