theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

Zoek!

Vier vragen aan: Mark Yeoman (Noorderzon Festival)

meningen  |  uitnodigen  |  permalink
20-08-2008 - Een nieuwe zomerse rubriek op TheAgenda.nl. Wekelijks stellen we de artistiek leider, creatief directeur, programmeur, pr-medewerker of festivalbaas van diverse festivals vier vragen zodat jij straks goed voorbereid bent op het evenement.
Mark Yeoman
Mark Yeoman
Foto: David Adams
Mark Yeoman is al zeven jaar betrokken bij het Noorderzon festival in Groningen. Zes jaar als artistiek en algemeen directeur en nu dit jaar voor het eerst, vanwege de groei van het festival, als artistiek directeur. Hij reist de hele wereld over om allerlei interessante acts te boeken voor Noorderzon.


Robbert Weij:  Op welke act van het festival ben je het meest trots dat ze aanwezig zijn?
Mark Yeoman:  Oh, dat is zo moeilijk om te zeggen. Ons programma is zo ontzettend breed dat is wel 50% van het programma op kan noemen. Als ik toch iets moet noemen is dat Chucky Mode, een groep uit Australie met een software-designer uit Leipzig. Hij heeft software ontwikkeld waardoor het licht beweegt rond de dansers. Dat geeft een hypnotiserend effect. De show heet Mortal Engine.

Robbert Weij:  Waarom moeten de mensen naar Noorderzon komen?
Mark Yeoman:  Noorderzon is een curieuze en schitterende mix van cultuur van hoog niveau met een mooi sociaal element. Het is gewoon een feest. Het festival vindt plaats in stadspark Noorderplantsoen en andere locaties in de stad. Verschillende voorstellingen zijn gratis te bezoeken en er is veel live-muziek in de stad. Het is een feest voor jong en oud. Bij ons gaat cultuur van internationaal hoog niveau samen met een zeer gemoedelijke sfeer.

“Noorderzon is een curieuze en schitterende mix van cultuur van hoog niveau met een mooi sociaal element.”

Robbert Weij:  Wat wordt de meest verrassende act?
Mark Yeoman:  Qua muziek moet ik de groep Tinariwen noemen. Een wereldberoemd ensemble uit Mali dat bezwerende muziek maakt op het raakvlak van traditie en moderniteit. Een unieke combinatie van traditionele en hedendaagse muziek. De gitaar benadrukt de moderniteit van Tinariwen binnen de Toeareg-muziek en de 'tehardant' en 'n'goni' grijpen terug op de traditie.

Robbert Weij:  Welke act moet iedereen gaan zien?
Mark Yeoman:  Township Stories van Mpumelelo Paul Grootboom/The State Theatre of South Africa. Krachtige beelden, aangrijpende scènes, een filmisch script en een van de meest getalenteerde jonge regisseurs van Zuid-Afrika. Een episch verhaal dat een harde inkijk biedt in de krottenwijken van dit onstuimige land.Zie ook:
» Vier vragen aan: Nicole van Vessum (De Parade)
» Vier vragen aan: Teddy Vrijmoet (Vierdaagsefeesten)
» Vier vragen aan: Hendrik-Jan Lovink (De Zwarte Cross)
» Vier vragen aan: dj Marnix (Loveland Festival)
» Vier vragen aan: Siem Nozza (Solar Weekend)
» Vier vragen aan: Bob de Jong (Vuurwerkfestival)
» Vier vragen aan: Bart Skils (Voltt Loves Summer)
» Vier vragen aan: Joost van Bellen (Valtifest)
» Noorderzon Festival 2008Vier vragen aan: Mark Yeoman (Noorderzon Festival) lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl


1. Interview Ivo Victoria
Onlangs werd de langverwachte debuutroman van Ivo Victoria (Hans van Rompaey) op Manuscripta gelanceerd. Het boek wist op ongewone wijze de aandacht op zich te vestigen. Al in april van vorig jaar verdrongen maar liefst zeven uitgeverijen zich om dit boek te mogen uitgeven. Op dat moment waren er maar liefst zes pagina’s van dit boek geschreven. Een website, discussie in de pers en twitterberichten deden de rest. Nu ligt het boek dan eindelijk in de winkels. Yvette Gumbs en Werner van de Wiel van theAgenda gingen met Ivo Victoria lunchen in Kingfisher Cafe Amsterdam, om over zijn boek 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)' te praten.
2. Interview Lil' Louis
Publiciteit heeft Lil' Louis altijd gemeden, dus toen DJBroadcast de mogelijkheid kreeg om deze levende, maar ietwat geheimzinnige house legende - per email, hij doet niet aan interviews - enkele vragen te stellen, gingen we graag op het aanbod in. Voor een schrijver is Lil' Louis een man van weinig woorden.
3. Interview met Patrick van Rhijn en Nina June
Patrick van Rhijn schreef de roman, Nina June zong het liedje. Vaderstad en Wonderwater zijn een succes. Vaderstad is het eerste boek ter wereld mét een soundtrack én videoclip. Een interview met het veelbelovende duo. Over hun ambities, toekomstplannen en vooral over hun eigen Wonderwater.
Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek


login
loginnaam
wachtwoord

Meld je aan!
Wachtwoord vergeten?


  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap