theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > groepen

Trio Ophelia

Het in 2003 opgerichte Ophelia Trio dankt haar naam aan de geliefde van Hamlet, uit het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.

Het was een onmogelijke liefde met een dramatisch einde, waardoor veel romantische kunstenaars zich lieten inspireren. Met name haar verdrinkingsdood is een geliefd thema..

Ook Marjoleine Schaap (sopraan), Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano) werden door Ophelia's verhaal geraakt.

Het ensemble heeft vanwege de combinatie sopraan/altviool een bijzondere bezetting en wisselt vocale werken af met instrumentale.

Hun repertoire stamt uit de romantiek tot en met het heden, maar vooral van rond de vorige eeuwwisseling.

Het Ophelia Trio is met diverse programma's te beluisteren op binnen- en buitenlandse podia. Zo traden zij o.a. met succes op in het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome (Italië) en het Bürgerhaus Weserterrassen te Bremen (Duitsland).

In november 2007 bracht het trio de CD 'Philomel' uit, met daarop Engels- en Franstalige werken van rond de vorige eeuwwisseling. De meeste van deze composities zijn niet of nauwelijks op CD verschenen.Probeer ook de actZoeker
Shows van Trio Ophelia

geweest Trio Ophelia

Trio Ophelia - informatie, agendas, shows, nieuws


Trio Ophelia lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• Soulfly
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap